«Καμπανάκι» Ρέγκλινγκ για τις εκκρεμείς συντάξεις

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Καμπανάκι» Ρέγκλινγκ για τις εκκρεμείς συντάξεις / 5 View / 15/09/2020

Ηχηρό μήνυμα με αποδέκτη τον υπουργό Εργασίας έστειλε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ αναφερόμενος στην αύξηση του αριθμού των εκκρεμών συνταξιοδοτήσεων. Πάνω από 300.000 συμπολίτες μας βρίσκονται σε αναμονή με τον ευρωπαίο αξιωματούχο να εκτιμά πως αν η τάση συνεχιστεί η δέσμευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για πλήρη απονομή των συντάξεων στα μέσα του 2021 δεν θα επιτευχθεί.

 

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη σταθερή αύξηση των καθυστερούμενων συντάξεων. Εάν συνεχιστεί η τάση, η δέσμευση για πλήρη εκκαθάριση των καθυστερούμενων συντάξεων έως τα μέσα του 2021 ενδέχεται να μην ικανοποιηθεί» δήλωσε ο Κ. Ρέγκλινγκ μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

 

Ο ισχυρός άνδρας του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, εκτίμησε πως η Ελλάδα θα πρέπει να επικεντρωθεί σε διαρθρωτικές, «φιλικές προς την ανάπτυξη πρωτοβουλίες με ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση της θεσμικής ποιότητας και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

Ο Γενικός Διευθυντής του ESM αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης) λέγοντας πως «κινούνται στη σωστή κατεύθυνση» ενώ αναφορά έκανε και στην πανδημίας και τις επιπτώσεις της στην οικονομία λέγοντα πως «καταλαβαίνουμε τους λόγους για τους οποίους το πρωτογενές πλεόνασμα μετατράπηκε σε έλλειμμα».

Eπιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων

Ο Χρήστος Σταϊκούρας με τη σειρά του ζήτησε ισχυρή αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και των εταίρων εστιάζοντας «στην επίδειξη έμπρακτης και αταλάντευτης αλληλεγγύης των εταίρων» στα θέματα που έντονη ευρωπαϊκή διάσταση.

Ο Έλληνας αξιωματούχος έκανε αναφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές των τελευταίων 6 μηνών θέτοντας ως στόχο την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και την «ενίσχυση της οικονομικής αποτελεσματικότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Πηγή :Εφημερίδα των Συντακτών