Η μπάλα βρίσκεται στο Βερολίνο, γράφει η Neue Zurcher Zeitung

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η μπάλα βρίσκεται στο Βερολίνο, γράφει η Neue Zurcher Zeitung / 32 View / 24/05/2017

«Χωρίς εκτεταμένες/μεγάλης εμβέλειας ελαφρύνσεις του χρέους της, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να το εξοφλήσει. Οι δανειστές της Ευρώπης δεν θέλουν να το παραδεχτούν και πουλάνε ψευδαισθήσεις» γράφει η ελβετική Neue Zurcher Zeitung (NZZ)

«Στις 15 Ιουνίου πρέπει επειγόντως να υπάρξει συμφωνία, διαφορετικά η Ευρώπη διακινδυνεύει τη στάση πληρωμών και αναταράξεις των αγορών, οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να περιοριστούν στην περιφέρεια της Ευρώπης» τονίζει η έγκυρη εφημερίδα της Ζυρίχης, η οποία επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «για πρώτη φορά η μπάλα δεν βρίσκεται στην Αθήνα. Η μπάλα βρίσκεται στο Βερολίνο» και πως δικαίως το ΔΝΤ επικαλείται «τον ρεαλισμό των Ευρωπαίων δανειστών, αφού χωρίς ελαφρύνσεις η Ελλάδα δεν μπορέσει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της».

Η ΝΖΖ συμπεραίνει ότι «η γραμμή των διαφορών περνά μεταξύ της Ευρώπης (ιδίως της Γερμανίας) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), αλλά, λόγω και των εκλογών στη Γερμανία, δεν μπορεί κανείς να κερδίσει ψήφους δείχνοντας μεγαλοψυχία στην Αθήνα».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ