Η γερμανική Αριστερά θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

by/ 0 Comments / 31 View / 25/10/2016

Το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ως προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση, έθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά την συνάντησή του με τον συμπρόεδρο της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Bernd Riexinger, ο οποίος δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Bernd Riexinger, από την πλευρά του, ενημέρωσε τον Έλληνα ευρωβουλευτή για τις πολιτικές εξελίξεις στην Γερμανία και την πολιτική μάχη που δίνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που προωθεί η γερμανική κυβέρνηση με βάση το δόγμα Σόιμπλε, εν όψει και των εκλογών που θα διεξαχθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Γερμανία.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε ιδιαίτερα πως το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Ελληνική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε πρωτοβουλίες από το κόμμα της Αριστεράς, ώστε να ασκηθεί σχετική πολιτική πίεση στην γερμανική κυβέρνηση.

Ο Γερμανός πολιτικός εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους αγώνες της ελληνικής κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, και δεσμεύτηκε για την ανάληψη πρωτοβουλιών από το Die Linke προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξέφρασε, τέλος, την βούλησή του να επισκεφθεί την Αθήνα και να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τους αμέσως προσεχείς μήνες.