Ηχηρό μήνυμα Μακρόν: “Η Τουρκία δεν είναι πλέον εταίρος μας”

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ηχηρό μήνυμα Μακρόν: “Η Τουρκία δεν είναι πλέον εταίρος μας” / 5 View / 10/09/2020

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν για τον Ερντογάν και την Τουρκία πριν τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε την Ευρώπη να έχει μια “πιο ενιαία και ξεκάθαρη” φωνή απέναντι στην Τουρκία, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, “δεν είναι πλέον εταίρος” στην ανατολική Μεσόγειο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την Κορσική λίγο πριν από την έναρξη της Ευρωμεσογειακής διάσκεψης (MED7).

“Εμείς, οι Ευρωπαίοι, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και αυστηροί με την κυβέρνηση του προέδρου (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν, η οποία σήμερα επιδίδεται σε απαράδεκτες συμπεριφορές και πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της”, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει και ανάρτηση στα ελληνικά.

 

Παράλληλα, δήλωσε ότι “επιθυμώ βαθιά να ξεκινήσει και πάλι ένας γόνιμος διάλογος με την Τουρκία. “Υπήρξαν απαράδεκτες πρακτικές στις ακτές της Λιβύης” απέναντι στην υπό νατοϊκή διοίκηση γαλλική φρεγάτα η οποία έπλεε στην περιοχή, εξήγησε ο Μακρόν. “Η Τουρκία έχει υπογράψει απαράδεκτες συμφωνίες με την κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας της Λιβύης, αρνούμενη τα νόμιμα δικαιώματα της Ελλάδας”, υπογράμμισε ο ίδιος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Πρέπει να διαπιστώσουμε ότι σήμερα η Τουρκία δεν είναι πλέον εταίρος σε αυτή την περιοχή”, κατήγγειλε ο Μακρόν.

News247