Ευρωβαρόμετρο / Αναξιόπιστη η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων

by/ 0 Comments / 0 View / 10/09/2021

Νέο ράπισμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το 53% των Ελλήνων δεν εμπιστεύονται τις πρακτικές διαχείρισης, σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου
Απογοητευμένοι και δύσπιστοι εμφανίζονται οι Έλληνες στην Ευρώπη, αφού το 89% των πολιτών ζητά «διαφάνεια & δημοκρατική λογοδοσία» για τα κοινοτικά κονδύλια που θα πάρει η Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από το τακτικό Ευρωβαρόμετρο του φθινοπώρου που δημοσιεύτηκε χθες και που καθιστά αναξιόπιστη την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα μάτια των πολιτών.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι το 53% των Ελλήνων δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την χρήση των κοινοτικών κονδυλίων ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 41%.

Η έρευνα αποτυπώνει την αγωνία για την οικονομική κατάσταση και την ανεργία στη χώρα με τον ένα στους δύο Έλληνες να  ζητά στήριξη της οικονομίας και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα του Ευρωβαρόμετρου

 

  • 9 στους 10 στην  Ελλάδα (4 στους 5 στην ΕΕ)  δηλώνουν ότι η ΕΕ θα πρέπει να παρέχει πόρους μόνο στα κράτη μέλη που σέβονται το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αρχές.
  • 67% των πολιτών στην Ελλάδα (60% στην ΕΕ)  προσδοκούν ότι τα έργα του NextGenerationEU θα βοηθήσουν τη χώρα τους να ξεπεράσει τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.
  • 41% των ερωτηθέντων στην ΕΕ (53% στην Ελλάδααμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης τους να κάνει ορθή χρήση των πόρων του NextGenerationEU.

Τις απαντήσεις των πολιτών στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σχολιάζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης. «Διαφάνεια και δημοκρατική λογοδοσία για τα κοινοτικά κονδύλια που θα πάρει η Ελλάδα, ζητεί το 89% σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο. Το 53% των Ελλήνων δεν εμπιστεύονται την #κυβέρνηση_Μητσοτάκη για την χρήση των κοινοτικών κονδυλίων -πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μ.ο., που είναι 41%» υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

avgi.gr