Γιάννης Λαγός / Άρση της ασυλίας αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

by/ 0 Comments / 1 View / 27/04/2021

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να άρει την ασυλία του με 658 ψήφους υπέρ και 25 κατά
Με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού. Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να άρει την ασυλία του με 658 ψήφους υπέρ και 25 κατά ενώ δέκα απείχαν από την ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν πριν από λίγο. Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας το ΕΚ θα ενημερώσει τις ελληνικές αρχές οι οποίες θα πρέπει, πλέον, να πράξουν τα δέοντα για τη σύλληψη του μέλους της εγκληματικής οργάνωσης ο οποίος έφυγε μέσα από τα χέρια της αστυνομίας λίγο πριν την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι το καταδικασμένο μέλος της Χρυσής Αυγής, φαίνεται ότι ξεκινήσεις διαδικασίες για να μεταβεί στη Νορβηγία. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr ο ευρωβουλευτής που έχει καταδικαστεί για τον ηγετικό του ρόλο στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, εμφανίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο covid του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και υποβλήθηκε σε τεστ, όπως κάνουν όσοι πρόκειται να αναχωρήσουν για το εξωτερικό.

Όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο ο Γιάννης Λαγός δήλωσε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία ότι θα αναχωρήσει την Τετάρτη για τη Νορβηγία.

avgi.gr