Γαλλία: Με κλιμάκωση των απεργιών απειλούν τα συνδικάτα

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γαλλία: Με κλιμάκωση των απεργιών απειλούν τα συνδικάτα / 9 View / 03/01/2020

Την κλιμάκωση των απεργιών στη χώρα αυτόν τον μήνα ζήτησε σήμερα το γαλλικό σκληροπυρηνικό συνδικάτο CGT, μετά τη δέσμευση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προωθήσει μια αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος έπειτα από εβδομάδες απεργιών των συνδικάτων σε εθνικό επίπεδο.

Ο Μακρόν είπε χθες, κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού πρωτοχρονιάτικου μηνύματός του, ότι αναμένει η κυβέρνησή του να καταλήξει σύντομα σε συμβιβασμό με τα συνδικάτα ως προς την μεταρρύθμιση, που όμως δεν θα αποκλίνει από τις αρχές που έχουν ορίσει οι υπουργοί.

Τα συνδικάτα προσπαθούν να υποχρεώσουν το πρώην στέλεχος επενδυτικής τράπεζας να εγκαταλείψει την αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας μέσω απεργιών που πραγματοποιούν σε όλη τη χώρα από τις 5 Δεκεμβρίου και οι οποίες έχουν παραλύσει τις δημόσιες μεταφορές.

“Είχα την εντύπωση ότι έχω ακούσει αυτά τα λόγια χίλιες φορές”, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ο Φιλίπ Μαρτίνες, ο επικεφαλής του CGT, αναφερόμενος στο μήνυμα του Μακρόν.

“Ακόμη δεν βλέπω τίποτα καινούργιο στη θέση της κυβέρνησης. Ο συναγερμός πρέπει να ηχεί δυνατότερα, χρειαζόμαστε απεργίες παντού”, είπε ο Μαρτίνες και πρόσθεσε ότι το συνδικάτο του θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση ανάμεσα στα συνδικάτα και την κυβέρνηση στις 7 Ιανουαρίου.

cnn.gr