Αυστρία: Κουρτς και Πράσινοι συμφώνησαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αυστρία: Κουρτς και Πράσινοι συμφώνησαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης / 16 View / 02/01/2020

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς με τις ακροδεξιές απόψεις συνήψε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συμμαχίας με τους Πρασίνους, που εξασφαλίζει και την επιστροφή του στην εξουσία και επιτρέπει συνάμα στο αριστερό κόμμα να εισέλθει στην κυβέρνηση για πρώτη φορά.

Η συμφωνία επετεύχθη τρεις μήνες μετά τη νίκη του κόμματος του Κουρτς ÖVP στις εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου. Μολαταύτα, το ποσοστό του, 37,5%, καθιστούσε αναγκαία την εξεύρεση κυβερνητικού εταίρου. Οι Πράσινοι κατετάγησαν στις εκλογές στην τέταρτη θέση, με 13,9%.

«Κατορθώσαμε εν τέλει να συμπτύξουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει από δύο κόσμους», δήλωσε ο Κουρτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη, στο πλευρό του ηγέτη των Πρασίνων Βέρνερ Κόγκλερ, που για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα μετέχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα.

Από την πλευρά του, ο Κόγκλερ—ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα αντι-καγκελάριου—εξέφρασε τη χαρά του που οι δύο παρατάξεις κατόρθωσαν «να ρίξουν γέφυρες» για το «καλό της Αυστρίας».

avgi.gr