Ακροδεξιά συμμαχία για μια Ε.Ε. χωρίς μετανάστες

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ακροδεξιά συμμαχία για μια Ε.Ε. χωρίς μετανάστες / 31 View / 29/08/2018

Την ταύτιση των απόψεών τους στο μεταναστευτικό επιβεβαίωσαν ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, κατά τη συνάντησή τους στο Μιλάνο. Οι δύο ακροδεξιοί πολιτικοί εξέφρασαν μεταξύ άλλων και την ικανοποίησή τους διότι «χάρη στη στάση τους, στη Μεσόγειο δεν υπάρχουν πια πλοία των ΜΚΟ» με μετανάστες.

Μετά τη λήξη της συνομιλίας τους, ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, τόνισε:

«Ζητάμε τη συνεργασία της Γαλλίας και των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών. Ζητάμε από τον πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος είναι στο χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας από την εκλογή του, να ανοίξει το ιταλογαλλικό συνοριακό πέρασμα του Βεντιμίλια. Χάρη και στην στάση μας, πάντως, στην Μεσόγειο, πλέον, δεν υπάρχουν πλοία των ΜΚΟ».

Όπως είπε, η συνομιλία του με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, «ήταν θετική, και όχι μόνο για το μεταναστευτικό».

Από τη δική του πλευρά, ο Βίκτορ Όρμπαν, επανέλαβε ότι «ο Ματέο Σαλβίνι είναι ο ήρωάς του και ο άνθρωπος με τον οποίο μοιράζεται τη μοίρα του».

Τόνισε δε ότι αν ο Σαλβίνι μιλούσε ουγγρικά και έθετε υποψηφιότητα, «θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές και να κυβερνήσει» την Ουγγαρία.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η χώρα του απέδειξε ότι η μετανάστευση δια της χερσαίας οδού μπορεί να σταματήσει, διότι πρέπει να βοηθάμε όποιον έχει προβλήματα στην χώρα του, αλλά όχι να φέρνουμε τα προβλήματα στην δική μας».

Όπως είπε, «ο Σαλβίνι αποδεικνύει ότι η μετανάστευση μπορεί να μπλοκαριστεί και στη θάλασσα» και ότι «από την επιτυχία της προσπάθειάς του εξαρτάται η ασφάλεια της Ευρώπης».

Συμμαχία στην Ε.Ε.

Ο Βίκτορ Όρμπαν, αναφερόμενος στα όσα συζητήθηκαν είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και Ματέο Σαλβίνι θέλουν «μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ένα νέο Ευρωκοινοβούλιο, που θα πρέπει να προκύψουν από τις επόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου».

Όπως είπε ο Βίκτορ Όρμπαν, «θα ήθελε, όλο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να ταυτιστεί με τις θέσεις του, και να ταχθεί κατά της παράνομης μετανάστευσης».

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είπε ότι στο ΕΛΚ υπάρχουν δύο θέσεις: «η μια, του Μακρόν, θέλει να πετύχει την κατάρρευση του ΕΛΚ και στηρίζει την παράνομη μετανάστευση. Η άλλη θέση είναι η δική μας, που θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη αυτή μετανάστευση».

Όπως είπε, «ενημέρωσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το Ευρωπαϊκό Λαϊκο Κόμμα για τη σημερινή του συνάντηση» με τον Ματέο Σαλβίνι.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι ο στόχος είναι μια εκλογική συμμαχία χωρίς τους Σοσιαλιστές και την Αριστερά, η οποία να ενώσει διαφορετικές δυναμικές με έναν κοινό σκοπό.

Ο Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις με τη Γερμανία για την υπογραφή συμφωνίας με την Γερμανία για την επανεισδοχή των λεγόμενων δευτερογενών μεταναστών στην Ιταλία. Είπε ότι η συμφωνία είναι κοντά και θα επιτευχθεί «υπό τον όρο να απομακρυνθεί από την Ιταλία ακριβώς ο ίδιος αριθμός μεταναστών».

πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών