Ακάρ: Είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση με τη Γερμανίδα ομόλογό μου

by/ 0 Comments / 6 View / 03/02/2021

Με τίτλο «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε με την Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας Κραμπ Καρενμπάουερ» δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωση με θέμα την επίσκεψη του υπουργού Ακάρ στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με τη Γερμανίδα ομόλογό του Κραμπ Καρενμπάουερ. Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, που βρίσκεται στο Βερολίνο για επίσημες συνομιλίες, συναντήθηκε με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ. Ο υπουργός Ακάρ, που έγινε δεκτός από την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας Καρενμπάουερ κατά την άφιξή του στο υπουργείο με στρατιωτική τελετή κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Στρατιώτη και απέτισε φόρο τιμής. Μετά την τελετή στο Μνημείο, ο υπουργός Ακάρ χαιρέτισε το τιμητικό άγημα και μετέβη στο κτήριο του υπουργείου Άμυνας.

Οι υπουργοί Ακάρ και Καρενμπάουερ είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων. Μετά τη συνάντηση και τη λήψη αναμνηστικής φωτογραφίας αμφότεροι οι υπουργοί προέβησαν σε σύντομη δήλωση. Ο υπουργός Ακάρ είπε πως “είχαμε μία πολύ ειλικρινή και εποικοδομητική συνάντηση με την αξιότιμη Υπουργό. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διάφορα θέματα, περιλαμβανομένων ζητημάτων που άπτονται της ασφάλειας και της άμυνας καθώς σχετίζονται με αμφότερες τις χώρες και εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ”.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Καρενμπάουερ είπε ότι είχαν μία μεστή και σημαντική συζήτηση, προσθέτοντας πως «ήταν άκρως σημαντικές συναντήσεις εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ. Φυσικά, τηρήσαμε κριτική στάση στην αντιμετώπιση ορισμένων ζητημάτων, αλλά μιλήσαμε για αυτά με τον συνήθη τρόπο με τον οποίο οι καλοί εταίροι τείνουν να τα χειρίζονται. Θα ήθελα ιδιαίτερα να τονίσω εκ νέου πόσο ενθουσιασμένη είμαι που μπόρεσα να συναντήσω τον ομόλογό μου εδώ στο Βερολίνο».

Ethnos.gr

Μετά τη δήλωσή της, η Καρενμπάουερ συνόδευσε τον υπουργό Ακάρ στο όχημά του. Τότε, οι δύο υπουργοί είχαν έναν εγκάρδιο διάλογο. Οι υπουργοί Ακάρ and Καρενμπάουερ επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για τη διατήρηση ενός ειλικρινούς διαλόγου ανάμεσα στην Τουρκία και στη Γερμανία».