«Αγριεύει» το Brexit – Σοβαρές καταγγελίες από τη Μέι για τους Ευρωπαίους ηγέτες

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Αγριεύει» το Brexit – Σοβαρές καταγγελίες από τη Μέι για τους Ευρωπαίους ηγέτες / 30 View / 04/05/2017

Την βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι για να ζητήσει και επίσημα τη διάλυση του Κοινοβουλίου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της μετά την επίσκεψη στο Παλάτι εμφανίστηκε άκρως επιθετική απέναντι στην Ευρώπη και τους ηγέτες της δείχνοντας ένα πρώτο σημάδι για το πόσο σκληρές θα είναι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Σε δηλώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την επίσκεψη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, η Μέι κατηγόρησε πολιτικούς και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι επιδιώκουν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, που θα γίνουν σε 36 ημέρες.

Η Μέι ζήτησε επίσημα από τη βασίλισσα να σηματοδοτήσει την διάλυση του βρετανικού Κοινοβουλίου για να ξεκινήσει επίσημα η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές ότι υπάρχουν αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες που θέλουν να δουν τις συνομιλίες για το Brexit να αποτυγχάνουν.
Σημειώνεται πως είχε ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την βρετανίδα πρωθυπουργό, όταν σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), την περασμένη εβδομάδα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως «φεύγει από την Ντάουνινγκ Στριτ 10 φορές πιο προβληματισμένος» απ’ όσο ήταν προηγουμένως.
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, έχουμε δει πόσο δύσκολες μπορεί να γίνουν αυτές οι συνομιλίες. Η διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας στην Ευρώπη έχει διαστρεβλωθεί στον ευρωπαϊκό τύπο, η διαπραγματευτική στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει σκληρύνει και έχουν εκτοξευτεί απειλές ενάντια στην Βρετανία από Ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους», είπε χαρακτηριστικά η Μέι.
«Όλες αυτές οι πράξεις έχουν γίνει εσκεμμένα, ώστε να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών», συνέχισε η πρωθυπουργός. Εκτός αυτών, επισήμανε πως ενώ η Βρετανία θέλει να φτάσει σε μια συμφωνία με την ΕΕ, ωστόσο δεν φαίνεται οι Βρυξέλλες να επιθυμούν το ίδιο.