Fake news / Κατέρρευσαν τα ψεύδη της ΝΔ με το Σούνιο

by/ 0 Comments / 8 View / 09/12/2020

Ο Αλέξης Τσίπρας βάζει τέλος στη χυδαία συκοφαντία δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα για τη δήθεν βίλα που αγόρασε στα Λεγραινά

Τέλος στη συκοφαντία α λα Μακελειό της κυβέρνησης και του μιντιακού της συστήματος βάζει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έδωσε χθες στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα για τη δήθεν βίλα που αγόρασε στα Λεγραινά καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πράξει το ίδιο για τις περιπτώσεις που τον αφορούν και ξεκαθαρίζοντας προς τα “δημοσιογραφικά πιστόλια” πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εάν δεν ανακαλέσουν. “Στη διαδρομή μου, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, ποτέ δεν είχα και δεν έχω να κρύψω τίποτα” υπογράμμισε.

Λάσπη και λαϊκισμός για να αλλάξει την ατζέντα

“Η λάσπη, η σκανδαλοθηρική φτήνια και ο λαϊκισμός φαίνεται ότι είναι βαθιά εγγεγραμμένα στις πρακτικές του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος φροντίζει να εμφανίζεται ως δήθεν εκσυγχρονιστής και θεσμικός πολιτικός”, σημειώνει στη δήλωσή του στρέφοντας τα πυρά του στον πρωθυπουργό. “Αυτή τη φορά, για να ξεφύγει από τη δημόσια κατακραυγή για την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, την καθημερινή εκατόμβη νεκρών και την πρωτοφανή έλλειψη ενσυναίσθησης του δράματος των πολιτών με τις φωτογραφίες της ανεμελιάς και του μοτοκρός στην Πάρνηθα, αποφάσισε να ρίξει στη μηχανή του κιμά την εξοχική κατοικία που νοικιάζω στη Λαυρεωτική, μήπως και αλλάξει την ατζέντα” αναφέρει χαρακτηριστικά παραθέτοντας ορισμένα από τα κατ’ εντολήν δημοσιεύματα: “Και τα συνήθη πιστόλια πήραν φωτιά” προσθέτει: «Βίλα εκατομμυρίων». «Την αγόρασε». «Μετακόμισε από τη λαϊκή Κυψέλη στα Λεγραινά».

Οι απαντήσεις στη Ν.Δ. και στα εντεταλμένα πιστόλια της

Τονίζει δε ότι η ίδια η Ν.Δ., στη συνέχεια, ήρθε να ζητήσει το μισθωτήριο, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την ύπαρξή του. Ενώ “τα εντεταλμένα πιστόλια” άρχισαν ξανά να λένε για σχέση του Αλ. Τσίπρα με τη διαπλοκή, για ανακατασκευή βίλας από κατασκευαστική εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, κ.λπ.

“Απαντώ λοιπόν ευθέως, όχι στον εντολέα των δημοσιευμάτων, αλλά στον ελληνικό λαό που δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια” υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοσιεύοντας όλα τα σχετικά στοιχεία:

– Από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019 η οικογένειά μου ενοικίαζε εξοχικό σπίτι 185 τ.μ. στην περιοχή της Λαυρεωτικής, έναντι τιμήματος 1.200 ευρώ τον μήνα, για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες της θερινής περιόδου. Και το σχετικά μισθωτήρια είναι κατατεθειμένα από το 2015 στην εφορία.

– Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους υπέγραψα τετραετές μισθωτήριο συμφωνητικό εξοχικής κατοικίας 71 τ.μ. στην περιοχή της Λαυρεωτικής, με αντίστοιχο εμβαδό υπόγειου και με μίσθωμα 500 ευρώ μηνιαίως για τα πρώτα τρία χρόνια και 900 ευρώ μηνιαίως για τον τέταρτο χρόνο. Η συμφωνία περιελάμβανε την προκαταβολική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των μισθωμάτων των τριών πρώτων χρόνων, η οποία και έγινε σε λογαριασμό της Alpha Bank στις 4 Ιουλίου 2020. Το δε συμφωνητικό κατατέθηκε στην εφορία στις 2 Ιουλίου 2020.

– Οι εργασίες ανακαίνισης της κατοικίας έγιναν με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει η μίσθωση, στις 15 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με τα κατατεθειμένα στην εφορία σχετικά παραστατικά, τις εργασίες ανέλαβε εταιρεία που δεν είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, το δε κόστος των επισκευών ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Στη Δικαιοσύνη αν δεν αποκατασταθεί η αλήθεια

“Μετά από όλα αυτά και την πλήρη διαφάνεια με τη δημοσιοποίηση κάθε σχετικού στοιχείου, ελπίζω να τελειώσει οριστικά αυτό το καλαμπούρι της λάσπης και της συκοφαντίας” ξεκαθαρίζει ο Αλ. Τσίπρας. Μάλιστα συστήνει στον Κ. Μητσοτάκη να πράξει το ίδιο για τα μισθωτήρια συμβόλαια που τον αφορούν, τα έξοδα συντήρησης των δεκάδων ακινήτων που έχει στην κατοχή του και ειδικότερα για τα δάνειά του και τις σχετικές ρυθμίσεις αποπληρωμής. Σε αυτό το πλαίσιο, προαναγγέλλει ότι θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί η αλήθεια. Επισημαίνει μάλιστα ότι ο ίδιος έχει επιλέξει, τα δώδεκα και πλέον χρόνια που πρωταγωνιστεί στην πολιτική ζωή ως αρχηγός κόμματος, να μην ασκεί τα δικαιώματα που ο νόμος τού δίνει για να προστατεύσει τον εαυτό του, ακόμη και από κακόβουλες επιθέσεις, όπως εξηγεί.

Αποκατάσταση της αλήθειας ή προσφυγή στη Δικαιοσύνη

“Υπάρχουν όμως στιγμές που η σιωπή εκλαμβάνεται ως ενοχή” υπογραμμίζει και ξεκαθαρίζει: “Για τα όσα λοιπόν είπαν και έγραψαν αυτές τις μέρες, περί σχέσης μου με τη διαπλοκή, περί αγοράς βίλας εκατομμυρίων και περί δήθεν ανακατασκευής της εξοχικής μου κατοικίας από εισηγμένη στο Χρηματιστήριο κατασκευαστική εταιρεία έναντι ενός εκατομμυρίου για λογαριασμό μου, θα κληθούν, σύμφωνα με τον νόμο, να ανασκευάσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια όσοι την κακοποίησαν”. Αν δεν το πράξουν, ως οφείλουν, προειδοποιεί, θα ασκήσει τα δικαιώματα που ο νόμος ορίζει. Μάλιστα διασαφηνίζει ότι θα διεκδικήσει το ποσό που δήθεν κόστισε η ανακατασκευή -1 εκατομμύριο, όπως ψευδώς αναφέρεται σε χθεσινά δημοσιεύματα- για να τα διαθέσει στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στον χώρο της ενημέρωσης, “που αυτές τις μέρες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα ενάντια στις απολύσεις που θα φέρει ο νόμος του κ. Πέτσα”.

Αφήστε τις εξυπνάδες και δώστε τα στοιχεία για τα ακίνητα και τα δάνεια

“Τώρα που οι συκοφάντες βουλιάζουν στη λάσπη τους, η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης που τα ενορχήστρωσαν καθοδηγώντας τα γνωστά δημοσιογραφικά πιστόλια, ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες” σημειώνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι τώρα είναι η ώρα της αλήθειας και της δικαιοσύνης. “Αντί για εξυπνάδες, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ακολουθήσει το παράδειγμα διαφάνειας και να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα μισθωτήρια συμβόλαια που τον αφορούν” υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει το ρετιρέ στο οποίο διαμένει στον Λυκαβηττό, τα έξοδα συντήρησης των 32 ακινήτων που έχει στην κατοχή του και όλα τα στοιχεία μαζί με τις σχετικές ρυθμίσεις αποπληρωμής για τα δάνεια ύψους 1,5 εκατ. που είναι στο όνομά του.

Νωρίτερα η Ν.Δ. αμφισβητούσε -άνευ στοιχείων- τις καθαρές απαντήσεις Τσίπρα. “Αν τη διαπραγμάτευση για τη βίλα την είχε κάνει στις Βρυξέλλες, θα είχαμε γλιτώσει και το τρίτο Μνημόνιο” ανέφερε η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Εξώδικα Τσίπρα κατά Παπαχρήστου, Μεga, Νέων και Κουρτάκη

Σε εξώδικα κατά του δημοσιογράφου των Νέων Γ. Παπαχρήστου, της εταιρείας Alter Ego (Τα Νέα, Mega) και του εκδότη των Παραπολιτικών Γ. Κουρτάκη για τα συκοφαντικά φέικ νιουζ περί δήθεν βίλας Τσίπρα στο Σούνιο προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να ανακαλέσουν τις απολύτως ψευδείς, δυσφημιστικές και συκοφαντικές αναφορές του και να επανορθώσουν.

Σε διαφορετική περίπτωση, αναφέρεται στα εξώδικα, ο Αλ. Τσίπρας θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να του επιδικάσει ποσό αντίστοιχου ύψους με αυτό που αναφέρουν στις συκοφαντίες τους ότι στοίχισε η ανακαίνιση της μισθωμένης κατοικίας, το οποίο εξ ολοκλήρου θα αποδώσει στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στον χώρο της ενημέρωσης.

Efsyn.gr