Όλοι στους δρόμους για το 8ωρο

by/ 0 Comments / 0 View / 06/05/2021

Πολλές χιλιάδες κόσμου συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, που βάζει ταφόπλακα σε εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν πριν από πολλά χρόνια και έπειτα από αγώνες του εργατικού κινήματος.

Στις πορείες συμμετείχαν εκτός από τα συνδικάτα και τις εργατικές οργανώσεις, πολλά στελέχη κομμάτων της Αριστεράς, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η σειρά των απεργιακών κινητοποιήσεων, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, ξεκίνησε στις 10 το πρωί με τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στο κέντρο της Αθήνας.

«Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Μετά από μία δεκαετία συνεχών αντεργατικών μέτρων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να φέρει συντριπτικό πλήγμα σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είμαστε όλοι σήμερα εδώ ενωμένοι, γιατί αγωνιζόμαστε να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αρνούμαστε την 10ωρη δουλειά. Γιατί δεν πρέπει να κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Χατζηδάκη. Γιατί υπερασπιζόμαστε τη συνδικαλιστική δράση και ελευθερία όλων των εργαζομένων».

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που ουσιαστικά προωθεί την κατάργηση του 8ωρου, αποτελούσε εδώ και καιρό αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους. Ωστόσο για μια ακόμη φορά το συνδικαλιστικό κίνημα παρουσιάζει εικόνα διάσπασης με την ξεχωριστή προκήρυξη απεργίας εκ μέρους της ΓΣΕΕ στις 4 Μαΐου και της ΑΔΕΔΥ σήμερα, Πέμπτη 6 Μαΐου.

Efsyn.gr