Χωρίς ελαφρυντικά η ηγετική ομάδα και 36 κατηγορούμενοι – Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης του Λαγού

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χωρίς ελαφρυντικά η ηγετική ομάδα και 36 κατηγορούμενοι – Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης του Λαγού / 34 View / 13/10/2020

Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος δεν έλαβαν κάποιο ελαφρυντικό και αντιμετωπίζουν ποινή από 10 έως 15 έτη.

Kανένα ελαφρυντικό και στους: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, στους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από πέντε έως δέκα χρόνια.

 

Ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, αντιμετωπίζει ακόμη και ισόβια κάθειρξη.Πολυετείς καθείρξεις αντιμετωπίζουν και οι συγκατηγορούμενοί του που δεν έλαβαν ελαφρυντικό, όπως ο Ιωάννης Καζαντόγλου, Γιώργος Πατέλης, Αναστάσιος Πανταζής.

 

Σε ποιους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικό, μεταξύ άλλων, στους πρώην βουλευτές Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη) Μιχάλη Αρβανίτη (σύννομο βίο) και Νίκο Μίχο (ειλικρινής μεταμέλεια) και οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές από 1 έως 5 έτη.

 

Από την ομάδα των κατηγορουμένων για την δολοφονία Φύσσα έλαβαν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη οι Γεώργιος Δήμος και Γεώργιος Σκάλκος.

 

Επίσης χορηγήθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στους Αναστάσιο Μάριο Αναδιώτη, Γεώργιο Χρήστο Τσακανίκα και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη (ένταξη και υπόθεση Φύσσα), Δημήτριο Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Θωμά Μαριά (ένταξη και Αιγύπτιοι αλιεργάτες) και Χρήστο Αντώνιο Χατζηδάκη (ένταξη και υπόθεση ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα).

 

Το πλαίσιο ποινών για αυτούς όσον αφορά την ένταξη είναι έως 5 έτη ενώ στην ποινή θα προστεθούν και τα έτη κάθειρξης ή φυλάκισης για τις άλλες πράξεις για τις οποίες κρίθηκαν ένοχοι.

 

Σόου Λαγού

Χθες, επίσης έπεσε στο κενό και το σόου του Γιάννη Λαγού ο οποίος ζήτησε μέσω του συνηγόρου του Κωνσταντίου Πλεύρη την εξαίρεση του του δικαστηρίου, ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά του καθώς «τα επιχειρήματα του αιτούντα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την έκφραση δυσπιστίας προς το δικαστήριο καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί την παράθεση συγκεκριμένων περιστατικών που να έχουν λάβει χώρα στο δικαστήριο και όχι την αντίληψη του αιτούντος για γεγονότα που έγιναν εκτός του δικαστηρίου».