Φωτιά στην Κορινθία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φωτιά στην Κορινθία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες / 5 View / 24/07/2020

Δύσκολη νύχτα στις Κεχριές Κορινθίας – Καλύτερη εικόνα σήμερα το πρωί – Στην περιοχή 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συντρέχουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, για τρίτο εικοσιτετράωρο έχοντας προκαλέσει στο πέρασμά της εκτεταμένες ζημιές.

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συντρέχουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

“Η φωτιά είναι πλέον στάσιμη” δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αρχηγός της Πυροσβεστικής. «Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ» είπε.

Επίσης, ο αντιστράτηγος αναφερόμενος στο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, υπογράμμισε: «Εχουμε οργανωμένο σχέδιο και γι’ αυτό αντιμετωπίζουμε δραστικά την φωτιά. Εκτός των άλλων, έχουμε απλώσει σε διάφορα σημεία δίχτυα με σωλήνες, μέσω των οποίων ρίχνουμε νερό από οχήματα, ώστε να πετύχουμε την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς».