Υπουργείο Εξωτερικών / Αποπέμπτονται από την Ελλάδα 12 Ρώσοι διπλωμάτες – “Θα αντιδράσουμε ανάλογα” η απάντηση της Ζαχάροβα

by/ 0 Comments / 1 View / 07/04/2022

«Οι Ελληνικές αρχές κηρύξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).

Οι ανωτέρω κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.

Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο Πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε σε νέες δηλώσεις της το απόγευμα ότι «πρόκειται για μία πραγματικά χωρίς προηγούμενο κίνηση, στις ελληνορωσικές σχέσεις. Απλώς επιβεβαιώνει τον ζήλο των ελληνικών Αρχών να ακολουθήσουν την πορεία διάλυσης των ισχυρών και αμοιβαία επωφελών διμερών συνεργασιών. Είναι θλιβερό ότι ιστορικοί, πολιτισμικοί και οικονομικοί δεσμοί αιώνων θυσιάζονται σε μια στιγμή στο όνομα της διατλαντικής αλληλεγγύης»

«Αναμφίβολα αυτοί που έλαβαν αυτή την αστήρικτη απόφαση να απελάσουν το προσωπικό μας από την χώρα ήθελαν να σπείρουν αντιπαλότητες μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού. Παρότι τώρα γίνονται τα πάντα για να διαβληθεί η Ρωσία, να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στις διμερείς σχέσεις και να αποδυναμωθούν οι διπλωματικές μας αποστολές, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτές οι προσπάθειες τελικά θα αποτύχουν», συνέχισε η ίδια.

«Η Αθήνα είναι απολύτως υπεύθυνη για αυτή την εχθρική κίνηση. Θα αντιδράσουμε ανάλογα», κατέληξε η Ζαχάροβα.

avgi.gr