Το αναπτυξιακό βγάζει τα συνδικάτα στους δρόμους

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το αναπτυξιακό βγάζει τα συνδικάτα στους δρόμους / 11 View / 24/09/2019

Με μαζική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι προχωρούν στην πρώτη σύγκρουσή τους με τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που προωθεί το Μαξίμου.

Απέναντι από την κυβέρνηση στοιχίζονται σήμερα (Τρίτη) δημόσιοι υπάλληλοι, νοσοκομειακοί γιατροί και προσωπικό, ναυτεργάτες, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι τραπεζών, εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς κ.ά.

Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν καλέσει πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες. Ειδικότερα, το ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα, τη συλλογική οργάνωση και δράση», έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στα Προπύλαια.

Για τις 10:30 έχει προγραμματιστεί κι η συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα στις Πεσμαζόγλου και Σταδίου θα βρίσκεται η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ.

ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας έχουν απευθύνει κάλεσμα για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στα Χαυτεία καλούν, επίσης στις 11, συνδικάτα και συλλογικότητες όπως ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), το Συντονιστικό αναπληρωτών αδιόριστων εκπαιδευτικών, η αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε κ.ά.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία έχει απευθύνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, κλειστά θα είναι σήμερα τα δικαστήρια, καθώς οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην απεργία.

Από την πλευρά τους, τα διοικητικά συμβούλια των δημοσιογραφικών ενώσεων έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας μεταξύ 12 και 3 μ.μ.

Επίσης, αν και το δικαστήριο έκρινε «παράνομη» την 24ωρη απεργία της ΠΝΟ, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς δήλωσε ότι η απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Επομένως, από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης μέχρι και τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.