Την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

by/ 0 Comments / 4 View / 03/12/2020

Η Ν.Δ. έχει σχεδόν αποκλειστική προβολή, «σαν να μην υπάρχουν άλλα κόμματα στη χώρα» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για σχέση εξάρτησης κυβέρνησης – ΜΜΕ με τις λίστες Πέτσα.

Την εμπιστοσύνη του προς τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιο Κουτρομάνο, ήρε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σχετική του ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΕΣΡ επιδεικνύει αδράνεια και απροθυμία να παρέμβει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο για να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να εξασφαλιστεί η πολυφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΣΡ έχει διακόψει κάθε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον Ιούνιο του 2019 (μέχρι τότε, το ΕΣΡ ενημέρωνε τους δημοσιογράφους κάθε Τρίτη). Μάλιστα, στις διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων για αυτή την έλλειψη ενημέρωσης, το ΕΣΡ απλώς… δεν απαντάει.

Σήμερα, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε συγκεκριμένες καταγγελίες, τονίζοντας ότι μετά τις τελευταίες εκλογές (Ιούνιος του 2019), η Νέα Δημοκρατία έχει σχεδόν αποκλειστική προβολή, «σαν να μην υπάρχουν άλλα κόμματα στη χώρα». Αφού υπογραμμίζει ότι «σε 4 από τα 6 κανάλια η δραστηριότητα του κόμματος της συμπολίτευσης και της κυβέρνησης φτάνει αθροιστικά να καταλαμβάνει ακόμα και το 70% του χρόνου των ενημερωτικών καναλιών και των δελτίων ειδήσεων μαζί», επισημαίνει ότι την ίδια στιγμή συντηρείται η σχέση εξάρτησης κυβέρνησης – ΜΜΕ με τις λίστες Πέτσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει επίσης ότι οι κυβερνώντες απάλλαξαν τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών από τη φετινή πληρωμή της δόσης για την κατοχή νόμιμης τηλεοπτικής άδειας, νομοθέτησαν να εκπίπτει η διαφημιστική δαπάνη που πραγματοποιεί επιχείρηση κατά τα φορολογικά έτη 2020 και 2021 από τα ακαθάριστα έσοδα», ενώ απαλλάχθηκαν οι μέτοχοι των μέσων ενημέρωσης και των πρακτορείων διανομής Τύπου από την υποβολή πόθεν έσχες.

Η απάντηση Κουτρουμάνου

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΡ δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει «νομική βάση» στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σχολίασε, ο ίδιος ερμηνεύει την κίνηση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πρόσκληση εισόδου στην πολιτική σκηνή, στην οποία δεν έχει καμία διάθεση να εισέλθει.

Είπε επίσης ότι θα παραιτηθεί στις «αυτονόητες» περιπτώσεις, δηλαδή όταν ο ίδιος κρίνει πως έχει εξαντλήσει την προσφορά του ή όταν υπάρξει σχετικός υπαινιγμός από μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΡ.

Efsyn.gr