Τα σχολεία ανοίγουν με πάνω από 25.000 κενά!

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα σχολεία ανοίγουν με πάνω από 25.000 κενά! / 3 View / 14/09/2020

Το πρώτο κουδούνι σήμερα βρίσκει σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές στην πιο κρίσιμη συνθήκη στη ζώσα μνήμη και πιο ανέτοιμους από ποτέ, αν εξαιρέσει κάποιος την τραγική περίοδο Διαμαντοπούλου, όταν αντί για βιβλία διανέμονταν στα παιδιά φωτοτυπίες.

 

Το υπουργείο Παιδείας με ένα μπαράζ επικοινωνιακών μεθοδεύσεων επιχειρεί να εξαπατήσει με τον ισχυρισμό ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί, το προσωπικό καθαριότητας και το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.) είναι στη θέση τους από την αρχή της χρονιάς.

 

Μέχρι σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, έχουν προσληφθεί μόνο 21.065 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Γενική Εκπαίδευση καθώς και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, και 3.862 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

 

 

Εχουμε 24.927 προσλήψεις από τους περίπου 42.000 που δούλεψαν πέρσι, ενώ από το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό τη νέα χρονιά έχουμε μείον 3.500 εκπαιδευτικούς λόγω συνταξιοδότησης· και άλλοι περίπου 6-8.000 εκπαιδευτικοί (κυρίως καθηγητές αλλά και δάσκαλοι και νηπιαγωγοί) που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες βρίσκονται εκτός τάξης.

 

Αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνιακή πολιτική του ΥΠΑΙΘ για την «κανονικότητα» παρουσίαζε αφηρημένα σχέδια επί χάρτου που εξαντλήθηκαν στην πολυσυζητημένη χρήση της μάσκας και στο παγουρίνο για να αποκρύψει επιμελώς ότι τα σχολεία ανοίγουν σήμερα, μέσω πανδημίας, αφενός με πάνω από 25.000 κενά εκπαιδευτικών και αφετέρου, με περισσότερο από ποτέ τα τελευταία χρόνια φορτωμένα με μαθητές τμήματα, καθώς φρόντισε το καλοκαίρι να αυξήσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα!

 

Ουσιαστικά, στις δημόσιες εμφανίσεις της η υπουργός Παιδείας παρουσίασε αφηρημένα σχέδια, δίνοντας βάρος στη χρήση μάσκας και στα παγουρίνια – προσφορά του Ιδρύματος Λασκαρίδη. Η υπουργός Παιδείας εισηγείται στους εκπαιδευτικούς να αυστηροποιήσουν, μάλιστα, τη στάση τους απέναντι στους μαθητές, μοιράζοντας αποβολές και ποινές σε όσους δεν υπακούν στη χρήση της μάσκας. Δεν χάνει την ευκαιρία να θυμίζει στην εκπαιδευτική κοινότητα πως η πολιτική της είναι συνώνυμο του αυταρχισμού και της καταστολής.

Efsyn.gr