Τέταρτη δόση εμβολίου / Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα

by/ 0 Comments / 1 View / 06/04/2022

Αύριο Πέμπτη 7 Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Η δεύτερη «αναμνηστική» δόση συστήνεται για τους άνω των 70 ετών, καθώς και στους άνω των 60 ετών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, όπως αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Πιο συγκεκριμένα, πρώτα η πλατφόρμα θα ανοίξει για τους άνω των 80 ετών. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα έχουν δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού οι πολίτες ηλικίας 70 έως 79 χρόνων, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα ακολουθήσουν όσοι είναι ηλικίας 60 έως 69 χρόνων, σύμφωνα με την ηλικιακή προτεραιοποίηση που είχε γίνει και στην πρώτη φάση του εμβολιασμού.

H τέταρτη δόση θα γίνεται με mRNA εμβόλια, δηλαδή με Pfizer ή Moderna. Σημειώνεται ότι για όσους έχουν νοσήσει μετά την τρίτη δόση, δεν προτείνεται ο εκ νέου εμβολιασμός τους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, συστήνεται η χορήγηση της τέταρτης δόσης τέσσερις μήνες μετά την τρίτη.

Τέταρτη δόση και σε παιδιά 12-17 ετών με σοβαρά προβλήματα υγείας

Εξάλλου, εγκρίθηκε η χορήγηση τέταρτης δόσης, τρεις μήνες μετά την τρίτη δόση, σε παιδιά και εφήβους 12-17 ετών με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου. Επίσης, εγκρίθηκε η χορήγηση τρίτης δόσης, έξι μήνες μετά τη δεύτερη, σε παιδιά και εφήβους 12-17 ετών που ανήκουν στην ομάδα με αυξημένο κίνδυνο (διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα).

avgi.gr