Τέλος το Astra Zeneca για τους κάτω των 60 και στην Ελλάδα

by/ 0 Comments / 1 View / 15/06/2021

H επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε ηλικίες άνω των 60 ετών, ανέφερε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19.

Σήμερα χορηγείται στη χώρα μας από την ηλικία των 30 ετών και πάνω.

Η επιτροπή εισηγείται να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του AstraZeneca να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία διαθέσιμα εμβόλια. Επίσης όσοι έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση να συνεχίσουν με το ίδιο εμβόλιο. Όπως, είπε η καθηγήτρια ο κίνδυνος υπερτερεί του κινδύνου θρομβώσεων.

Διαθέσιμα και τα τρία σκευάσματα για τους 18-24 από την Τετάρτη

 

Διαθέσιμα και τα τρία εμβόλια (Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson) θα είναι από μεθαύριο Τετάρτη για την ηλικιακή ομάδα 18-24, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού.

 

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, την Τετάρτη, ολοκληρώνεται η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών για όλο τον ενήλικο πληθυσμό.

 

Υπενθυμίζεται ότι με επίσημη σύσταση η αρμόδια επιτροπή για τον εμβολισμό στη χώρα, σταματά τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca σε όσους είναι μικρότεροι από 60 ετών.

 

Μέχρι σήμερα, το εν λόγω εμβόλιο χορηγείται στη χώρα μας από την ηλικία των 30 ετών και πάνω.

 

Η Ελλάδα έστειλε στην Αλβανία 20.000 εμβόλια Astra Zeneca

 

Έφθασαν σήμερα στα Τίρανα 20.000 εμβόλια Astrazeneca, τα οποία δωρίζει για τον αλβανικό λαό η ελληνική κυβέρνηση.

 

Στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων, παρουσία της πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία, Σοφίας Φιλιππίδου, παρέλαβε τα εμβόλια η Αλβανίδα υφυπουργός Υγείας Εουγκένα Τομίνι.

 

Η υπουργός Υγείας της Αλβανίας Ογκέρτα Μαναστιρλίου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της κυβέρνησής της προς την ελληνική κυβέρνηση και επισήμανε ότι αποτελεί σημαντική συμβολή για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού.

Left.gr