Συνταξιούχοι / Όχι στο «αντίδωρο» των 250 ευρώ – Στο δρόμο ξανά για 13η-14η σύνταξη

by/ 0 Comments / 2 View / 14/12/2021

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα – Απαιτούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη διεκδικώντας όλα όσα άδικα τους έχουν αφαιρεθεί
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτο το «αντίδωρο» – όπως το χαρακτηρίζουν – των 250 ευρώ που τους πετάει η κυβέρνηση. Απαιτούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό διεκδικώντας όλα όσα άδικα τους έχουν αφαιρεθεί.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ) διοργανώνουν σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, σε εξέλιξη είναι συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχη συγκέντρωση προγραμματίζεται στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν:

  • Προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών, δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  • Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και η 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Να τους αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.
  • Να τους αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για τη 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

avgi.gr