Συνεδριάζει το δικαστήριο για τα ελαφρυντικά της εγκληματικής οργάνωσης

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνεδριάζει το δικαστήριο για τα ελαφρυντικά της εγκληματικής οργάνωσης / 4 View / 09/10/2020

Με τις δευτερολογίες επί των ελαφρυντικών από τους συνηγόρους υπεράσπισης συνεχίζεται η ιστορική δίκη για τη Χρυσή Αυγή και ενώ η πρόεδρος του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη, ανακοίνωσε προ δύο ημερών την καταδίκη του της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης.

Η απόφαση των δικαστών επί των ελαφρυντικών θα οριοθετήσει το ύψος των ποινών που θα επιβληθούν. Για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, το πλαίσιο ποινής είναι από 5 μέχρι 15 έτη κάθειρξης. Αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τότε οι προβλεπόμενες ποινές θα κυμανθούν από 2 μέχρι 8 έτη κάθειρξης.

Σε όσους καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση το πλαίσιο ποινής είναι από 5 έως 10 έτη κάθειρξη. Αν όμως αναγνωριστεί ελαφρυντικό, οι ποινές θα είναι από 1 έως 5 έτη κάθειρξης.

Κανένα ελαφρυντικό για την ηγεσία δεν αναγνωρίζει η εισαγγελέας

Χθες, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε να απορριφθούν συλλήβδην όλα τα ελαφρυντικά, τα οποία ζήτησαν οι καταδικασθέντες. Πρότεινε, επίσης, να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό μη τέλεσης αδικημάτων (διάταξη 187, παρ. 6) σε όσους έχουν καταδικαστεί για ένταξη αλλά δεν συνδέονται με συγκεκριμένη κακουργηματική πράξη (δηλαδή στους έντεκα της κοινοβουλευτικής ομάδας που δεν είναι διευθυντές και στους Μπαρέκα, Δασκαλάκη, Χατζηδάκη, Πανταζή, Μπαρέκα, Παπαβασιλείου, Τσακανίκα). Η εισαγγελέας δεν δέχτηκε το ίδιο ελαφρυντικό να δοθεί και σε όσους έχουν καταδικαστεί για διεύθυνση (Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός, Κασιδιάρης, Γερμενής, Παναγιώταρος, Ματθαιόπουλος).

 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων, χθες, αναλώθηκαν σε μία μονότονη συζήτηση επί των ελαφρυντικών, επαναλαμβάνοντας, μέσες άκρες, τις τοποθετήσεις που έκαναν και στις 7 Οκτωβρίου.

Efsyn.gr