Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και γονείς για το άνοιγμα των σχολείων

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και γονείς για το άνοιγμα των σχολείων / 0 View / 25/08/2020

Κύρια αιτήματα είναι η συγκρότηση μικρότερων τάξεων, με τη συμμετοχή έως 15 μαθητών, η εύρεση χώρων προκειμένου να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς επίσης και αυξημένος αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών σε μία φάση για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές

Σε κινητοποιήσεις ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς προχωρούν σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στα Προπύλαια, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ καλούν δασκάλους και καθηγητές να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή όπου θα γίνει η έναρξη της συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής με θέμα το άνοιγμα των σχολείων. Τι κινητοποιήσεις στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ζητούν τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, εύρεση χώρων προκειμένου να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες, καθώς επίσης και αυξημένο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών σε μία φάση για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές.

Παράλληλα, τα εκπαιδευτικά σωματεία και οι ομοσπονδίες ζητούν αύξηση χρηματοδότησης, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα αναγκαία μέσα προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (πχ μάσκες, αντισηπτικά, κ.λπ.), τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, καθώς επίσης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Τέλος, μεταξύ των αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας συγκαταλέγεται η κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων και την οργανωμένη επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ζητήματα ορθής τήρησης των μέτρων προστασίας.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται στον απόηχο των ανακοινώσεων της υπουργού Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων, ανακοινώσεις που ήδη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και εκπαιδευτικούς