Στις φλόγες για τέταρτη ημέρα τα Βίλια

by/ 0 Comments / 0 View / 19/08/2021

Στο έλεος των αναζωπυρώσεων για άλλο ένα 24ωρο τα Βίλια Αττικής και οι γύρω οικισμοί.

Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους έγιναν στάχτη με τη φωτιά να συνεχίζει το καταστροφικό έργο της, απειλώντας σπίτια και περιουσίες.

Καταγγελίες από τοπικούς άρχοντες για έλλειψη συντονισμού και δραματικές εκκλήσεις για επιπλέον εναέρια μέσα.

Για 4η μέρα κατακαίει δάσος, καλλιέργειες και το επιχειρησιακό αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τρεις νέες εστίες προς Μέγαρα

Ισχυρό το πύρινο μέτωπο προς Μέγαρα με δυο μεγάλες εστίες στην περιοχή Μελετάκη ενώ η φωτιά έχει περάσει τον Πατέρα. Ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων Κώστας Φυλακτός επεσήμανε πως ακόμα δεν επιχειρούν στο σημείο εναέρια μέσα και εάν είχαν σπεύσει θα είχε οριοθετηθεί η φωτιά και δεν θα είχε πάρει διαστάσεις.

Όπως είπε μόνο ένα ελικόπτερο έκανε μια ρίψη νερού όλη την ώρα που είναι σε εξέλιξη το νέο μέτωπο. Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων όπου  η μεγάλη φωτιά που επελαύνει για τέταρτη ημέρα στα Βίλια. 

Απελπιστική χαρακτήρισε την κατάσταση ο πρόεδρος του οικισμού Πανόραμα,  Σ. Κτενάς που έκανε έκκληση για ενίσχυση των εναέριων μέσων καθώς όπως είπε εάν πιάσει βοριάς και ενισχυθούν οι άνεμοι «Θα γίνουμε σαν το Μάτι».

Το πύρινο μέτωπο εκτιμάται ότι έχει περίμετρο είκοσι χιλιομέτρων ενώ πλέον κινείται προς τέσσερις κατευθύνσεις και συγκεκριμένα προς Καραούλι, Αγ. Χαράλαμπο, Θέα και Παλαιοχώρι. Παράλληλα η φωτιά συνεχίζει να κάνει στάχτη το πυκνό δάσος στον Πατέρα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, το μεγάλο πρόβλημα είναι στον οικισμό Καραούλι καθώς η φωτιά έχει μπει μέσα στον οικισμό και απειλούνται σπίτια.

Ο αντιπεριφερειάρχης εκτίμησε, μάλιστα, ότι η φωτιά δεν πρόκειται να σβήσει σύντομα αφού ακόμα κι αν οριοθετηθεί θα υπάρχει πρόβλημα για τις επόμενες δέκα ημέρες με ενεργές εστίες και κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Υποτιμήθηκε η φωτιά επεσήμανε ο Βασίλης Κόκκαλης, λέγοντας ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν δώσει προτεραιότητα στη φωτιά στην Κερατέα που ξέσπασε επίσης την περασμένη Δευτέερα, περίπου, μιάμιση ώρα πριν από τα Βίλια.

Avgi.gr