Σκηνικό πολέμου σε Λέσβο και Χίο

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σκηνικό πολέμου σε Λέσβο και Χίο / 6 View / 25/02/2020

Πολεμικό σκηνικό στήνεται ολοταχώς στα νησιά και η κυβέρνηση το πυροδοτεί. Μάχες όλο το βράδυ σε Μυτιλήνη και Χίο. Έκρυθμη η κατάσταση στην επιταγμένη έκταση Καβακλή στον Μανταμάδο Λέσβου. Οδοφράγματα σε τρία σημεία στη Χίο (Πιτυός, 17ο χιλιόμετρο Χίου – Βολισσού και Άγιος Μάρκος). Ευρεία χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

Μεγάλες συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στα δύο νησιά. Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στην πόλη της Μυτιλήνης ενώ κάλεσμα υπάρχει για τις 14.00 σε όλες και όλους με σκοπό τη μεταφορά τους (με πούλμαν και Ι.Χ.) στην επιταγμένη έκταση Καβακλή στον Μανταμάδο Λέσβου. Πορεία διαμαρτυρίας αυτήν την ώρα και στη Χίο. Διαδηλωτές κατευθύνονται στο γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη και θα επιστρέψουν και πάλι στην πλατεία Πλαστήρα. Στο μεταξύ απορριμματοφόρα του Δήμου κατευθύνονται προς την περιοχή Αίπος.

Δύο πολίτες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση των κατοίκων στο μπλόκο του Αγίου Μακάριου στη Χίο τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Ο πρώτος τραυματίας μεταφέρθηκε για ιατρική περίθαλψη με τραύματα στο κεφάλι που προήλθαν σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικό γκλομπ. Ο δεύτερος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Θύμα της επιθετικής συμπεριφοράς των ΜΑΤ έπεσε και ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης . Ο κ. Μιχαηλίδης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κι απο κει στην εισαγγελεία όπου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι «προπηλακίστηκε από άνδρες των ΜΑΤ επειδή ζήτησε εξηγήσεις για τον άδικο ξυλοδαρμό πολίτη ο οποίος είχε συλληφθεί και όντας τραυματισμένος αιμορραγούσε».

Χημικά στο μπλόκο στο Διαβολόρεμα

Διπλή απρόκλητη επίθεση δέχθηκαν οι κάτοικοι της Λέσβου που ήταν συγκεντρωμένοι στο Διαβολόρεμα, στην δεύτερη είσοδο προς την επιταγμένη έκταση της Καράβας (Μανταμάδος).

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να διασπάσουν το πλήθος που αντιδρά στα σχέδια της κυβέρνησης για την κατασκευή κλειστής δομής.

Από την επίθεση των ΜΑΤ έπιασαν μάλιστα και μικρές εστίες φωτιάς μέσα στο δάσος.

Οι κάτοικοι της Λέσβου που βρίσκονταν στο σημείο, μαζί τους και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σημείο για να προφυλαχθούν από τα χημικά.