Σεισμός Ελασσόνα / 6,1 Ρίχτερ το δεύτερο χτύπημα – Έκκληση να μην μπουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι

by/ 0 Comments / 1 View / 05/03/2021

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι επιστήμονες που αιφνιδιάστηκαν από την δεύτερη ισχυρότατη σεισμική δόνηση. Δεν συμφωνούν για το εάν ήταν μετασεισμός ή νέος σεισμός
Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι της Ελασσόνας που για τρίτη ημέρα ζουν σε σκηνές με τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους και τα ήδη καταπονημένα σπίτια από τον πρώτο μεγάλο σεισμό να έχουν δεχθεί νέο και πολύ σημαντικό πλήγμα.

Οι επιστήμονες τους καλούν να μην μπουν στα σπίτια τους για έρχεται δύσκολη εβδομάδα αφού η μετασεισμική δραστηριότητα είναι σε εξέλιξη και αναμένονται για μεγάλο διάστημα πολλοί και μεγάλοι μετασεισμοί.

Η δεύτερη ισχυρότατη σεισμική δόνηση που χτύπησε την Ελασσόνα ήταν της τάξης των 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ και όχι 5,9 σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστα Παπαζάχο, ο οποίος προειδοποίησε ότι όλο το επόμενο διάστημα το ρήγμα θα δώσει πολλούς και μεγάλους μετασεισμούς.

Σύσκεψη φορέων

Από τη νέα ισχυρότατη σεισμική δόνηση , έμειναν χωρίς ρεύμα τα χωριά Μαγούλα, Μεσοχώρι και Αμούρι του δήμου Ελασσόνας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μεταφέρει κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για τους κατοίκους των περιοχών.

Σε σύσκεψη αυτή την ώρα με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας εξετάζονται τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν με δεδομένο ότι πολλοί κάτοικοι θα πρέπει να μείνουν για διάστημα πολλών ημερών έξω από τα σπίτια τους.

Συνολικά 92 μηχανικοί από το υπουργείο Υποδομών θα πραγματοποιήσουν αυτοψίες σε κατοικίες, σχολικές μονάδες, δημόσια κτίρια και κέντρα υγείας για την αποτίμηση των ζημιών. Ήδη δυο στα τρία σπίτια που έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα.

Avgi.gr