Σακελλαροπούλου: Να μην αντιμετωπίζεται η γυναίκα ως δυνάμει θήραμα

by/ 0 Comments / 3 View / 19/01/2021

«Είναι καιρός να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη συντάντησή της με την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου.

Την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον απόηχο των καταγγελιών από την πρώην αθλήτρια, για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ιστιοπλοΐας πριν από πολλά χρόνια.

«Είναι καιρός να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών» δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας πως «είναι καιρός να οικοδομήσουμε ένα αξιακό σύστημα, στο πλαίσιο του οποίου η γυναίκα δεν θα αντιμετωπίζεται ως δυνάμει θήραμα, η αδυναμία της δεν θα εκλαμβάνεται ως συναίνεση και η σιωπή της δεν θα επικρίνεται ως οιονεί συνενοχή».

Επίσης, η ΠτΔ χαρακτήρισε ως θαρραλέα τη στάση της Σοφίας Μπεκατώρου, υπογραμμίζοντας ότι «στο πρόσωπό της συναντήθηκα με όλες εκείνες τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν, λεκτικά ή σωματικά, που τραυματίστηκαν διά βίου από την ηθική βαναυσότητα της σεξουαλικής επιθετικότητας».

Efsyn.gr