Ρόδος: Συνελήφθησαν δύο άντρες για κατασκοπία

by/ 0 Comments / 8 View / 15/12/2020

Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων ελληνικής υπηκοότητας για παράβαση του άρθρου περί κατασκοπίας και περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ μετά τη σύλληψη δύο ανδρών ελληνικής υπηκοότητας στη Ρόδο. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες κατασκοπίας και παραβίασης των μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων κατά συναυτουργία.

 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας από τους δύο εργάζεται σε επιβατικό πλοίο που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της Ρόδου με το Καστελόριζο. Ο δεύτερος συλληφθέντας εργάζεται σε προξενική αρχή στο νησί της Ρόδου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι δύο άντρες που συνελήφθησαν από την Κρατική Ασφάλεια παρακολουθούνταν εδώ και καιρό από μυστικούς αστυνομικούς και πράκτορες της ΕΥΠ, καθώς φέρονται να διοχέτευαν πληροφορίες που θίγουν την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε από την Υποδιεύθυνση Κρατική Ασφάλεια της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Efsyn.gr