Πρωτοφανές! Εν καιρώ πανδημίας 379 χιλιάδες συντάξεις που εκκρεμούν

by/ 0 Comments / 4 View / 19/12/2020

«Είναι πρωτοφανές σκάνδαλο εν καιρώ πανδημίας και χτύπημα για το κοινωνικό κράτος οι 379.000 συντάξεις που εκκρεμούν. Βρισκόμαστε σε μια χρονιά που είναι η πρώτη χρονιά για τη χώρα που δεν υπάρχει ούτε το δημοσιονομικό Σύμφωνο στην Ευρώπη ούτε τα ελλείμματα και τα πλεονάσματα και υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης αυτών των κοινωνικών τομέων», τόνισε μεταξύ άλλων ο τ. Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στον Alpha 98,9.

Μερικά από όσα τόνισε ο Ν. Βούτσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989 και τους δημοσιογράφους Τ. Χατζή και Δ. Βερύκιο:

  • Ανησυχούμε πολύ για την «Επιχείρηση Ελευθερία» για τον εμβολιασμό που από ότι φαίνεται βρίσκεται στον αέρα τόσο ποσοτικά όσο και από πλευράς διαδικασιών. Χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσοχή.
  •  Όχι στον α λα καρτ υπερπατριωτισμό για τα εξοπλιστικά διότι η ΝΔ έχει πάρει τα μαθήματά της από τις δήθεν «πατριωτικές» κορώνες που καλό θα ήταν να λείψουν. Η εμπειρία, όχι μόνο από τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και από άλλα πολλά θέματα που έχουν συμβεί στη χώρα και ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο της ελληνοτουρκικής διένεξης με την επιθετικότητα που υπάρχει και την υποχώρηση σε πολύ μεγάλο βαθμό του ιδίου του κ. Μητσοτάκη από Σύνοδο Κορυφής σε Σύνοδο Κορυφής, παραπέμπουν αυτά τα μαθήματα πατριωτισμού για το ποιος ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες σε ένα λαϊκισμό που δεν αναλογεί στη χώρα αυτή τη στιγμή.
  • Απολύτως κοστολογημένο, ρεαλιστικό και μεροληπτικό για την ενίσχυση του δημόσιου τομέα της Υγείας, του κοινωνικού κράτους και σε πλήθος τομέων του δημοσίου το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε αντίθεση με τις προγραμματικές αντιλήψεις και παρεμβάσεις της κυβέρνησης.
  •  Ακόμα και από το μεγαλεπήβολο όπως κατηγορήθηκε «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» το 60% υλοποιήθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά δεν γνωρίζαμε τότε 1,5 χρόνο πριν από τις εκλογές ότι θα αφήσουν άδεια ταμεία για να μην μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.

Avgi.gr