Προσπάθειες -με «ονοματεπώνυμο»- ανατροπής της εκλεγμένης διοίκησης

by/ 0 Comments / 1 View / 03/03/2021

Σκηνικό πολέμου στήνει μερίδα δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων με αφορμή αρχικά την ανακοίνωση της ΕνΔΕ με την έκκληση να προστατευτούν η ζωή ενός απεργού πείνας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οταν οι πλέον φανατικοί πολέμιοι της ανακοίνωσης διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί τους δικαστές και εισαγγελείς αρκέστηκαν σε επιστολές διαμαρτυρίας, ενώ 130 από αυτούς ζήτησαν την ανάκληση της επίμαχης ανακοίνωσης, δεν θέλησαν όμως να ζητήσουν τακτική Γ.Σ. προκειμένου να καθαιρεθεί το εκλεγμένο προεδρείο της ΕνΔΕ, στράφηκαν από χθες σε νέα προσπάθεια δημιουργίας έντασης.

Αυτή τη φορά με αφορμή αυτό που είπε η Ιωάννα Κούρτοβικ σχετικά με το Πρωτοδικείο Λαμίας. Διαστρέφοντας με σαφέστατη δίκη προθέσεων πέρα από κάθε λογική τη δήλωση της συνηγόρου, μόλις -δυστυχώς- έδωσε πρώτη το σύνθημα η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου θεώρησαν ότι η συνήγορος επιτέθηκε(!) στο Πρωτοδικείο Λαμίας. Οι δημόσια «διαμαρτυρόμενοι» αυτοί δικαστές θεώρησαν την αναφορά της συνηγόρου ως ευθεία επίθεση σε δικαστικούς λειτουργούς τους οποίους δεν έσπευσε να προστατέψει το προεδρείο της ΕνΔΕ.

Οι περισσότεροι βέβαια είναι αδύνατον να μην κατανοούν ότι η κ. Κούρτοβικ απαντώντας στους ισχυρισμούς περί δήθεν εκβιασμού είπε κάτι προφανές και καθόλου υποτιμητικό ή επιθετικό. Οτι δηλαδή όταν με πολιτική απόφαση του υπουργείου ΠροΠο παραβιάστηκε ο νόμος στο πρόσωπο του πελάτη της, είναι υποκριτικό να διαλαλεί η κυβέρνηση ότι τάχα δεν προσέφυγε η ίδια στη Δικαιοσύνη. Με ευγένεια, αντίθετα από τις βαριές κουβέντες που πρόσφατα εκτοξεύονται κατά δικαστικών λειτουργών από πολλές «επώνυμες» πλευρές, η Ι. Κούρτοβικ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί ένα τοπικό δικαστήριο να σηκώσει στους ώμους του μια ειλημμένη πολιτική απόφαση την οποία έλαβε μια υπηρεσία του υπουργείου και την οποία προς το παρόν μόνο η ίδια αρμόδια υπηρεσία μπορεί να αλλάξει.

Εχουν διασυρθεί το τελευταίο διάστημα αλλά και διαχρονικά δικαστές και εισαγγελείς, έχουν κυριολεκτικά οδηγηθεί στην πυρά από συγκεκριμένα κέντρα, έχουν διαρρήξει τα σπίτια τους, έχουν κατασυκοφαντηθεί και κανένας από αυτούς που ζητούν σήμερα έκτακτες γενικές συνελεύσεις δεν συγκινήθηκε.

Τώρα οι ίδιοι πέντε άνθρωποι που δημιούργησαν έναν χρόνο πριν ρήξη στην Ενωση αρνούμενοι να διατυπώνεται η παραμικρή κριτική στις κυβερνητικές αποφάσεις, εκείνοι που εμπόδισαν τις αρχαιρεσίες το καλοκαίρι, δήθεν λόγω πανδημίας, ζητούν τώρα υπογραφές για έκτακτη συνέλευση δηλώνοντας ότι «είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρες οι αυθόρμητες [!] κινήσεις δικαστών και εισαγγελέων με την έκδοση συλλογικών κειμένων με πλειάδα υπογραφών, που καλούν το προεδρείο να επανέλθει στα καταστατικά πλαίσια» και κάνουν λόγο για ενωτική πρωτοβουλία! Δεν κατάφεραν να εκλεγούν στην προσωρινή διοίκηση, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ψήφους στις εκλογές και τώρα προσπαθούν με αδιανόητες για έναν λογικό άνθρωπο υπερβολές να ανατρέψουν τα πρόσφατα εκλεγμένα και με μεγάλη πλειοψηφία μέλη του Δ.Σ.

Και όλες αυτές οι ενωτικές κινήσεις χαιρετίζονται με πρόδηλο κομματικό φανατισμό από τα γνωστά καλά χρηματοδοτημένα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Τις τελευταίες ημέρες στη χώρα άλλες υπογραφές συγκεντρώνονται για τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή κι άλλες -ευτυχώς πολύ λιγότερες- για προσχηματικούς λόγους που δεν κρύβονται.

Efsyn.gr