Πινγκ πονγκ με τους αγρότες

by/ 0 Comments / 1 View / 22/02/2022

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραπέμπει στο Μαξίμου για ευρύτερη συνάντηση και η κυβέρνηση επιστρέφει το μπαλάκι στο υπουργείο ● «Πρόκειται για εμπαιγμό. Εάν νομίζουν ότι έτσι θα βαρεθούμε και θα γυρίσουμε σπίτια μας, κάνουν λάθος», σχολιάζει στην «Εφ.Συν.» ο Κ. Τζέλας από τους εκπροσώπους της ΠΕΜ.

Τις 20 μέρες συμπληρώνουν αύριο το αγροτικά μπλόκα που ξεπερνούν τα 40, με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ) να ζητά συνάντηση με διευρυμένο κυβερνητικό κλιμάκιο ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, την ώρα που η κυβέρνηση παίζει πινγκ πονγκ – και μάλιστα με καθυστερήσεις.

Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραπέμπουν στο Μαξίμου για ευρύτερη συνάντηση. Από την πλευρά τους, πηγές μέσα από την κυβέρνηση επιστρέφουν ευγενικά το μπαλάκι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης… «Πρόκειται για εμπαιγμό από την κυβέρνηση. Ζητούμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Επικρατείας και τους συναρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για να επιλυθούν τα αιτήματά μας. Εάν νομίζουν ότι έτσι θα βαρεθούμε και θα γυρίσουμε σπίτια μας, κάνουν λάθος», σχολιάζει στην «Εφ.Συν.» ο Κώστας Τζέλας από τους εκπροσώπους της ΠΕΜ. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι των μπλόκων συνεχίζουν να βρίσκονται σε κινητικότητα και συσκέψεις για να καθορίσουν τη μορφή του αγώνα τους από εδώ και πέρα.

Οπως αναφέρεται στην κυριακάτικη ανακοίνωση της ΠΕΜ: «Ας αφήσουν τις διαρροές για εξαγγελίες που θα γίνουν από εβδομάδα και ας απαντήσουν πότε θα μας δεχτούν για να δώσουν λύσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα που βάζουμε. Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι θα κουραστούμε, της λέμε ότι εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Εχουμε και την υπομονή που χρειάζεται και την αγωνιστική διάθεση που απαιτείται. Δίνουμε αγώνα για να επιβιώσουμε, για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε και τον επόμενο χρόνο και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω αν δεν ικανοποιηθούν βασικά αιτήματά μας». Να δούμε για πόσο καιρό θα συνεχίζεται το αγροτικό πινγκ πονγκ…

efsyn.gr