Περιοριστικά μέτρα για ακόμα μια εβδομάδα

by/ 0 Comments / 3 View / 09/01/2021

Παραμένουν σε ισχύ όλα τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου. Μοναδική εξαίρεση τα σχολεία της πρωτοβάθμιας (δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί) που ανοίγουν από τη Δευτέρα (11/01), ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές, με αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Κλειστό λιανεμπόριο, κομμωτήρια και εκκλησίες.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας απέτρεψαν την κυβέρνηση από το άνοιγμα των καταστημάτων με τους ειδικούς να εμφανίζονται αρνητικοί ακόμα και με τη μέθοδο του click away. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, παραμένει σε ισχύ η αναστολή της λειτουργίας του λιανεμπορίου. Παρατείνεται το υφιστάμενο καθεστώς για τους χώρους λατρείας. Δεν ανοίγουν τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα κέντρα αισθητικής. Παράλληλα, συνεχίζεται η τηλεργασία για τις εταιρίες.

Όπως είχε προαναγγελθεί, ανοίγουν από τη Δευτέρα (11/01) δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί με αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε άνοιγμα της πρωτοβάθμιας ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές. Θα εφαρμοστεί σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση ενώ θα ισχύουν και όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν τον Σεπτέμβριο. Στόχος να ανοίξει και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο άμεσο μέλλον.

Efsyn.gr