Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο / Αναίτια επίθεση της αστυνομίας με προσαγωγές στο σωρό

by/ 0 Comments / 7 View / 11/02/2021

Τεράστια η συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια στο ν/σ Κεραμέως -Προκλητική η στάση της αστυνομίας-Συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ για να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες
Με χημικά, κρότου λάμψης και προσαγωγές στο σωρό επιχείρησε για άλλη μια φορά η αστυνομία να διαλύσει το μαζικό συλλαλητήριο φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως. Η πορεία έληξε λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι.

Στην Ομόνοια καθώς τα μπλόκα αποχωρούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές. Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι προσαγωγές είναι τριάντα. Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της «Αυγής» και του «Στο Κόκκινο» Άντυ Κουκλάδα, η αστυνομία προπηλάκισε 17χρονους διαδηλωτές στην Ομόνοια απροκλήτως. Μάλιστα μία κοπέλα έπαθε κρίση πανικού.

Η εκπαιδευτική κοινότητα κορύφωσε τον αγώνα της ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως. Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως – Ούτε σκέψη για όριο φοίτησης, πανεπιστημιακή αστυνομία, βάση εισαγωγής» φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί έδωσαν και σήμερα ραντεβού στα Προπύλαια κόντρα στις κυβερνητικές απαγορεύσεις ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που εισάγει την αστυνομία στα πανεπιστήμια, αφήνει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης περίπου 25.000 μαθητές και φέρνει «κόφτη» φοίτησης, πειθαρχικά και διαγραφές φοιτητών.

Avgi.gr