Πέθανε ο “πατέρας της Αυτοδιοίκησης” Π. Παπαγιάννης

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πέθανε ο “πατέρας της Αυτοδιοίκησης” Π. Παπαγιάννης / 7 View / 05/05/2020

«Η απώλεια του Παναγιώτη Παπαγιάννη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, μας γεμίζει με θλίψη» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού, ο Παναγιώτης Παπαγιάννης είχε διατελέσει δήμαρχος Χολαργού. Η θητεία του παύθηκε βίαια από τη χούντα το 1967 και ο ίδιος εξορίστηκε στη Γυάρο. Ο Παναγιώτης Παπαγιάννης διετέλεσε επίσης Γραμματέας του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

«Ο Π. Παπαγιάννης έχει χαρακτηριστεί ως ο «πατέρας της Αυτοδιοίκησης». Κι αυτό διότι η συμβολή του στην ανάπτυξη του θεσμού ήταν καθοριστική, τόσο πολιτικά όσο και θεωρητικά. Γεννημένος στη Μεσσήνη, ο Π. Παπαγιάννης ήταν ο πρώτος καθηγητής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Επιπλέον ήταν ο εκδότης του περιοδικού «Τοπική Αυτοδιοίκηση», ενώ διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος του περιοδικού «Τετράδια Αυτοδιοίκησης», που ήταν και το πρώτο επιστημονικό περιοδικό που εξέδωσε η ΚΕΔΕ για τον θεσμό» τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης.

«Η παρακαταθήκη του Π. Παπαγιάννη είναι πολύτιμη. Η πολιτική του διαδρομή και το συγγραφικό του έργο θα φωτίζουν πάντα την Αυτοδιοίκηση ως έναν θεσμό διεύρυνσης της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.