Πέθανε ο ηγέτης στον αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, Τόλης Παπαγεωργίου

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πέθανε ο ηγέτης στον αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, Τόλης Παπαγεωργίου / 4 View / 23/09/2020

Ο Τόλης Παπαγεωργίου, ιδρυτής του Παρατηρητηρίου μας, δεν είναι πια κοντά μας. Τον αποχαιρετούμε με το σήμα της νίκης, και την υπόσχεση των αγώνων για τον τερματισμό της μεταλλευτικής δραστηριότητας, όπως ακριβώς επιθυμούσε».

Με αυτή την ανακοίνωση, το Παρατηρητήριο Antigold που είχε ιδρύσει ο ίδιος, αποχαιρέτησε τον άνθρωπο που ταυτίστηκε με τον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο Τόλης Παπαγεωργίου, γεννήθηκε στην Ιερισσό Χαλκιδικής και υπήρξε η ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος κατά των μεταλλείων χρυσού. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη, επικεφαλής του συνδυασμού «Απαλλαγή», αλλά και ιδρυτικό μέλος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, ο Τόλης Παπαγεωργίου ήταν επικεφαλής του αγώνα που ξεκίνησαν οι κάτοικοι των Σκουριών ενάντια στην καταστροφή της περιοχής τους.

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Αριστοτέλη

«Ως δήμαρχος, στο πρόσωπό του δεν αντιμετώπισα έναν αδιάλλακτο πολιτικό αντίπαλο, αλλά έναν συμπολίτη, συνεργάτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον οποίο μπορούσα να συζητώ, αντλώντας χρήσιμα στοιχεία ακόμα και μέσα από τις διαφωνίες μας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος ο οποίος εκφράζει τα συλλυπητήριά του.

«Θα εισηγηθώ, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να παραστεί αυτό σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία – σε συνεννόηση με τους οικείους του εκλιπόντος δεδομένων των έκτακτων περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας – να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στην επόμενη τακτική δια ζώσης συνεδρίαση του Σώματος» αναφέρει.

left.gr