Πάνω από 40 τα κρούσματα στο γηροκομείο του Αγ. Παντελεήμονα

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πάνω από 40 τα κρούσματα στο γηροκομείο του Αγ. Παντελεήμονα / 5 View / 01/10/2020

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του οίκου ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα για τη μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομεία αναφοράς της πρωτεύουσας.

 

Την ίδια στιγμή ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, καθώς πλέον έχουν καταγραφεί περισσότερα από σαράντα επιβεβαιωμένα περιστατικά.

 

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν σε περίπου εκατό άτομα, τρόφιμους και εργαζόμενους, από την Κυριακή, ενώ ανάμεσα στα θετικά κρούσματα είναι και νοσηλευτές.

 

 

Σύμφωνα, μάλιστα, με γιατρό του γηροκομείου, αλλά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ η συγκεκριμένη δομή είχε ελεγχθεί τέσσερις φορές τον Αύγουστο.

 

Σημειώνεται ότι από χθες έχουν τεθεί σε ισχύ τα ακόλουθα περιοριστικά μέτρα στο γηροκομείο:

 

Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) θα αναλάβει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για δέκα ημέρες, από χθες 30-09-2020 στις 9μμ έως και τις 9 Οκτωβρίου και ώρα 9μμ.

Efsyn.gr