Ο Τζαβέντ Ασλάμ δικαιούται άσυλο

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Τζαβέντ Ασλάμ δικαιούται άσυλο / 9 View / 06/08/2020

Εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό το αίτημα ασύλου του Τζαβέντ Ασλάμ, του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας. Ο Τζαβέντ ζει στην Ελλάδα τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια, με ενεργό συμμετοχή στον αγώνα για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και με συχνές παρεμβάσεις σε ευρύτερες κοινωνικές και εργατικές διεκδικήσεις.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη χώρα του. Θέλησε να σπουδάσει Νομικά στην Ελλάδα. Δύσκολος στόχος για έναν μετανάστη από το Πακιστάν. Ο αγώνας του εξελίχθηκε σε αγώνα για νόμιμη διαμονή και επιβίωση. Ταυτόχρονα, ο άνθρωπος που σήμερα υπερασπιζόμαστε αντιλαμβάνεται την αξία των συλλογικών αγώνων και μπαίνει στη δράση, σε μια συλλογική δράση, επιδιώκοντας μια συλλογική λύτρωση. Βρίσκεται έτσι για δύο δεκαετίες και εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη γραμμή των αγώνων της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα», δίνοντας μαθήματα διεκδίκησης αλλά και επίλυσης μεταναστευτικών αιτημάτων. Κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για την αρμονική ένταξη της κοινότητας στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Εδώ και χρόνια, ο Τζαβέντ Ασλάμ διώκεται από το κράτος του Πακιστάν για τη δικαιωματική δράση του. Το αίτημα του για άσυλο στην Ελλάδα έχει ήδη απορριφθεί σε πρώτο βαθμό. Η αιτιολογία ότι δεν διώκεται στη χώρα του αγνοεί πλήρως τις διώξεις που έχει υποστεί από το Πακιστάν όλα αυτά τα χρόνια. Στο πλευρό του Τζαβέντ στέκονται πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, συλλογικότητες μεταναστών και προσφύγων, οργανισμοί προάσπισης δικαιωμάτων του ανθρώπου. Πρόσφατα ξεκίνησε πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών, στην οποία ήδη συγκαταλέγεται ένας σημαντικός πρώτος αριθμός.

Όπως τονίζουν η Πακιστινική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα» και η Πρωτοβουλία Άσυλο στον Τζαβέντ Ασλάμ:

«Μετά από 25 (!) χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, χωρίς ούτε μία μετακίνηση σε άλλη χώρα, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα” ζητά και πρέπει να πάρει άσυλο στην Ελλάδα.

Εδώ και πολλά χρόνια είναι μπροστά στους αγώνες όλων των μεταναστών και των προσφύγων για δικαιώματα και ελευθερίες, για άσυλο και χαρτιά για όλους, για την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία, στην εκπαίδευση, την δημόσια υγεία, την εργασία».