Μπεκατώρου: Είμαστε ομάδα και αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας

by/ 0 Comments / 6 View / 18/01/2021

Κύμα συμπαράστασης στην Ολυμπιονίκη, που θα συναντηθεί σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Τετάρτη θα καταθέσει στον εισαγγελέα. Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γυναίκες του αθλητισμού και όχι μόνο
Ένα μεγάλο δημόσιο «ευχαριστώ» από την Σοφία Μπεκατώρου, που εξομολογήθηκε ότι πριν από 23 χρόνια βιάστηκε από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας φέρνοντας τσουνάμι παραιτήσεων στο θεσμό αλλά και ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης.

Ακολούθησαν οι αποκαλύψεις κι από άλλες αθλήτριες για ανάλογες περιπτώσεις που έχουν βιώσει από παράγοντες που είχαν ή έχουν σχέση με τον ελληνικό αθλητισμό, από φοιτήτριες για συνταξιούχο καθηγητή του ΑΠΘ αλλά και από πλήθος «ανώνυμων» θυμάτων που καταγγέλλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις σε άλλους χώρους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω του χάσταγκ #ΜετηνΣοφία.

Με ανάρτησή της στο Facebook η χρυσή Ολυμπιονίκης εκφράζει τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη μου για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης που λαμβάνει σε μια στιγμή δοκιμασίας για εκείνη και την οικογένειά μου αλλά παράλληλα επαναλαμβάνει το εξής: «Η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ».

«Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν» τονίζει η ίδια.

Όπως επισημαίνει η πρώην πρωταθλήτρια, το συνολικό πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια, και ότι στόχος το κίνητρο «να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό»

«Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα. Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες» υπογράμμισε.

Την Τετάρτη η κατάθεση στον εισαγγελέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ.  Μπεκατώρου αναμένεται να καταθέσει μεθαύριο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής έρευνας στην οποία προχώρησε προχθές η προϊσταμένης της εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Δράστης φέρεται να είναι ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, τέως πλέον εκπρόσωπο της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Αριστείδης Αδαμόπουλος, ο οποίος είναι και σε αναστολή πλέον μέλος της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Τοπικής Ανατολικής Αττικής.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό πως η Ολυμπιονίκης δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από την νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου. Σύμφωνα με δήλωση των δύο δικηγόρων, που της εύχονται πολλή δύναμη στον δύσκολο αγώνα να αλλάξουν τα πράγματα, «βασική πρόθεση και ελπίδα της υπεράσπισης ήταν να ξεσκεπαστεί συνολικά για τη χώρα ένας κύκλος υποθέσεων εκμετάλλευσης και κακοποίησης, που αφορά νέες και νέους, και που εκτείνεται εντός και εκτός αθλητισμού».

Σημειώνεται πως η Εισαγγελία, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, έχει ξεκινήσει διερεύνηση έπειτα από καταγγελίες 130 σελίδων για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία από τον Νίκο Κακλαμανάκη, ο οποίος χθες προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις κάνοντας λόγο για μεγάλη ομερτά και γνωστοποιώντας ότι στο παρελθόν έχει απειληθεί τρεις φορές η ζωή του.

Η Σοφία Μπεκατώρου, που δέχτηκε σύσσωμη στήριξη από τον πολιτικό κόσμο, θα γίνει δεκτή σήμερα το μεσημέρι από την Προέδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Efsyn.gr