Μπαράζ συγκεντρώσεων σήμερα απέναντι στο χουντικής κοπής νομοσχέδιο

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπαράζ συγκεντρώσεων σήμερα απέναντι στο χουντικής κοπής νομοσχέδιο / 14 View / 09/07/2020

Εν μέσω θύελλας αντιδράσεων ψηφίζεται απόψε στη Βουλή το “αντισυνταγματικό” όπως χαρακτηρίστηκε νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλες και όλους στην πλατεία Κλαυθμώνος, στη συγκέντρωση ενάντια στο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο “Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις” που ψηφίζεται σήμερα.

«Όλοι και όλες υψώνουμε τη φωνή μας μαζί με τα συνδικάτα, απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που θέλει να καταργήσει συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και να μας γυρίσει στις σκοτεινές εποχές του κράτους- χωροφύλακα. Απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που ανάγει την αστυνομία σε απόλυτο ρυθμιστή του δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται ελεύθερα και προβλέπει ακόμα και την ευθύνη των διοργανωτών μιας κινητοποίησης για οτιδήποτε συμβεί σε αυτή, αν κριθεί ότι δεν την προφύλαξαν επαρκώς – αν δεν πείσουν δηλαδή για τις επιδόσεις τους στην καταστολή!» τονίζει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα Πέμπτη, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπου επίσης θα συμμετάσχουν και οργανώσεις, κόμματα της Αριστεράς, φορείς και συλλογικότητες.