Με σφραγίδα ΣτΕ το «κόψιμο» της Ελληνικός Χρυσός

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Με σφραγίδα ΣτΕ το «κόψιμο» της Ελληνικός Χρυσός / 15 View / 21/02/2020

Mε απόφασή του στο ΣτΕ επικύρωσε την απόφαση Σκουρλέτη τον Ιούλιο του 2016 για απόρριψη και επιστροφή της τεχνικής μελέτης της Μονάδας Μεταλλουργίας της Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου. Η απόρριψη της μελέτης έγινε για λόγους που αφορούσαν στη ασφάλεια των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος και την περιφρούρηση του δημοσίου συμφέροντος.

Η εταιρεία προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της υπουργικής απόφασης Σκουρλέτη όμως το ανώτατο δικαστήριο δικαίωσε τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σε δήλωσή του σχετικά με το θέμα ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρει: «Στη βάση αυτής της εξέλιξης, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, που, εδώ και μεγάλο διάστημα, χωρίς να αναμένουν την απόφαση του ΣτΕ, διακηρύσσουν ότι μελετούν ένα ‘‘νέο επενδυτικό σχέδιο’’, οφείλουν να επανατοποθετηθούν».

«Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που, καθώς αναφέρεται ευθέως στη θεμελιώδη υποχρέωση της ‘‘Ελληνικός Χρυσός’’ για την περιβαλλοντικά ασφαλή και οικονομικά παραγωγική μεταλλουργία, αφορά συνακόλουθα το ίδιο το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας και το βαθμό εκπλήρωσης των συμβατικών της υποχρεώσεων», τονίζει ο Πάνος Σκουρλέτης.