Μένει στην Τουλουπάκη η δικογραφία για την υπόθεση Novartis

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μένει στην Τουλουπάκη η δικογραφία για την υπόθεση Novartis / 12 View / 13/12/2019

Δεν πέρασε από την Ολομέλεια Εφετών, όπως επιθυμούσαν εμπλεκόμενοι και όχι μόνο, η απόπειρα αφαίρεσης από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, της μεγάλης δικογραφίας για το σκάνδαλο της Novartis.

Οι εφέτες της Αθήνας με καθαρή πλειοψηφία απέρριψαν στο σύνολο της την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.

Συγκεκριμένα, με ψήφους 69 κατά της παραγγελίας, 40 υπέρ και 3 λευκά, oι εφέτες έκριναν ότι η δικογραφία θα πρέπει να παραμείνει στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς αλλά και η κύρια ανάκριση για τα σκέλη για τα οποία έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις ( πχ για Φρουζή και Μανιαδάκη) στους ανακριτές κατά της διαφθοράς, με το σκεπτικό . ότι η έρευνα που διενεργείται εδώ και τρία χρόνια έχει προχωρήσει ικανοποιητικά.

Ειδικότερα, στο στάδιο της ανάκρισης βρίσκονται ήδη πέντε δικογραφίες οι οποίες διερευνώνται από ανακρίτριες κατά τις διαφθοράς που δεν έχουν ακόμα καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους γιατί αναμένουν κάποια τελευταία στοιχεία από την κ. Τουλουπάκη.

Σε ότι αφορά την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, με βάση το γεγονός ότι η τελευταία ποινική δίωξη που ασκήθηκε ήταν στις 14-6-2019, οι εφέτες έκριναν ότι δεν έχει παρέλθει από τότε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατά την άποψη της μειοψηφίας, η δικογραφία θα έπρεπε να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή λόγω μείζονος σπουδαιότητας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ