Κυβέρνηση / Χαρίζουν εκατομμύρια στους καναλάρχες, αυξάνουν τους μισθούς στα στελέχη σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

by/ 0 Comments / 3 View / 06/02/2021

Το δρόμο για τη Βουλή μετά από μήνες καθυστέρησης πήρε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, το οποίο κάνει γενναιόδωρα δώρα στους συνήθεις φίλους της κυβέρνησης, τους καναλάρχες.

Το νομοσχέδιο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Θοδωρή Λιβάνιου, όπως είχε αναδείξει το avgi.gr από την πρώτη στιγμή, προβλέπει έκπτωση άνω του 98% στα χρήματα που οφείλουν να καταβάλλουν για το 2020 τα κανάλια ως αντίτιμο για τις άδειες εθνικής εμβέλειας, πλήρη απελευθέρωση των αποδοχών των επικεφαλής της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων καθώς και αυξημένα μισθολόγια για στελέχη της ΕΡΤ.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση μειώνει τη δόση που οφείλουν να καταβάλλουν για το 2020 τα κανάλια ως αντίτιμο για τις άδειες εθνικής εμβέλειας, από τα 3.5 εκατ. ευρώ στα 50.000 ευρώ. Μοναδική  προϋπόθεση για την μείωση, είναι τα κανάλια  να έχουν προβεί μέσα στο 2020 σε αντίστοιχες δαπάνες για αγορά και παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος ή για άλλο έξοδο τεχνολογικού εξοπλισμού και υποδομών.

Επίσης παρέχεται περαιτέρω διευκόλυνση στα κανάλια τα οποία θα μπορούν πλέον να καταβάλλουν σε περισσότερες δόσεις το αντίτιμο για τη δόση του 2021.

Με άλλες διατάξεις απελευθερώνονται από κάθε περιορισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας οι αποδοχές του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ καθώς και του προέδρου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Με άλλη διάταξη, ορίζεται πως «το ΕΣΡ με απόφαση του, ορίζει το ύψος των πρόσθετων αμοιβών των πάσης φύσεως επιτροπών και ομάδων εργασίας που συγκροτεί».

Avgi.gr