Κρατική ενίσχυση 4,3 εκατ. στον Σκορπιό του Ριμπολόβλεφ

by/ 0 Comments / 0 View / 15/09/2021

Η απόφαση της κρατικής επιχορήγησης προκάλεσε απορίες και αντιδράσεις ακόμα και από φιλοκυβερνητικές πηγές, με δεδομένο ότι ο Ριμπολόβλεφ φιγουράρει στις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

 

Δωράκι ύψους 4,3 εκατ. ευρώ έδωσε η κυβέρνηση στον Ρώσο ολιγάρχη Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, επιχορηγώντας με αυτό το ποσόν την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου στο ιδιωτικό νησάκι Σκορπιός δυτικά της Λευκάδας. Το έργο περιλαμβάνεται στο υπό ανέγερση υπερπολυτελές τουριστικό συγκρότημα (VIP Exclusive Club), προϋπολογισμού 165 εκατ. ευρώ, που φιλοδοξεί να μετατρέψει το άλλοτε καταφύγιο του Ωνάση σε «ελληνικό Μόντε Κάρλο» Η κρατική επιχορήγηση εγκρίθηκε από τη Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της ένταξης του συγκεκριμένου έργου στον επενδυτικό νόμο.

Το συνολικό κόστος κατασκευής του ξενοδοχείου, δυναμικότητας 30 δωματίων και 60 κλινών, σε επιφάνεια 9.420 τ.μ. υπολογίζεται στα 26,6 εκατ. ευρώ και φορέας της επένδυσης είναι η υπό σύσταση εταιρεία Luxurious Aeropi A.E. Η απόφαση της κρατικής επιχορήγησης προκάλεσε απορίες και αντιδράσεις ακόμα και από φιλοκυβερνητικές πηγές, με δεδομένο ότι Ριμπολόβλεφ φιγουράρει στις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, με προσωπική περιουσία 6,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Forbes.

 

Το τουριστικό συγκρότημα, στο οποίο εντάσσεται το ξενοδοχείο, περιλαμβάνει 9 κτιριακές ενότητες σε έκταση 430.947,10 τ.μ., μεταξύ άλλων τέσσερις ανεξάρτητες βίλες και βίλα διαχειριστή-διευθυντή, κέντρο αθλητικών εγκαταστάσεων, ελικοδρόμιο, κτίρια προσωπικού και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων, αρένα ιππασίας, στάβλους και «κήπο κατοικίδιων», αμφιθέατρο και πισίνα.

 

Ας σημειωθεί ότι τα εργολαβικά συνεργεία της εταιρείας Μυκήνες Α.Ε, η οποία υλοποιεί έργα της επένδυσης στο Σκορπιό, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον προβλήτα στο μικρό τουριστικό λιμανάκι στον οικισμό Περιγιάλι της Λευκάδας, για τη μεταφορά μέσω φεριμπότ των οχημάτων που φέρουν βαρέα οικοδομικά υλικά, χωρίς άδεια από την αρμόδια υπηρεσία Λιμένων του υπ. Ναυτιλίας (βλ. «Eφ.Συν.» 5/4/2021 «Ο,τι πει ο Ριμπολόβλεφ…»). Πολίτες από το Περιγιάλι Λευκάδας έχουν προσφύγει στην Περιφέρεια και σε άλλες αρμόδιες διοικητικές αρχές, σε ορισμένες από τις οποίες έχουν ήδη δικαιωθεί.

Efsyn.gr