Κορωνοϊός / Τριπλάσιοι σε σχέση με την Ευρώπη οι θάνατοι στην Ελλάδα

by/ 0 Comments / 1 View / 27/04/2022

Παρότι η πανδημία έχει… τελειώσει για την κυβέρνηση, οι θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα συνεχίζουν να υπενθυμίζουν ότι ο ιός παραμένει ανάμεσά μας. Μάλιστα, σε σχέση με τους θανάτους στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα συνεχίζει να έχει την αρνητική πρωτιά.

Συγκεκριμένα, από την 1η Απριλίου έως και τις 25 του μήνα, η Ελλάδα έχει 137,7 θανάτους ανά εκατομμύριο, την ώρα που όλη η Ευρώπη έχει μέσο όρο 44,2 θανάτους ανά εκατομμύριο! Μάλιστα, γίνεται εμφανής η διαφορά όταν υπολογίζεται ο ευρωπαϊκός μέσος όρος χωρίς τη χώρα μας, καθώς πέφτει στους 42,8 θανάτους ανά εκατομμύριο. Επίσης, στον επταήμερο μέσο όρο θανάτων ανά εκατομμύριο η Ελλάδα είναι δεύτερη παγκοσμίως!

Για να σφραγιστεί η τραγική κατάσταση, το διήμερο του Πάσχα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 66 απώλειες, ενώ χθες είχαμε 41 θανάτους. Με τον ρυθμό που ανακοινώνονται οι θάνατοι, σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τα 29.000 θύματα της πανδημίας.

Παράλληλα, ενώ ο αριθμός διασωληνωμένων μειώνεται σταθερά (αν και αργά), παραμένουμε δεύτεροι στην Ευρώπη, με την Πολωνία να είναι η μόνη χώρα που μας περνάει (27 έναντι 42).

Τέλος, αν και τα κρούσματα έχουν μειωθεί αισθητά, παραμένουμε σε υψηλές θέσεις. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα είναι έβδομη πανευρωπαϊκά σε αριθμό κρουσμάτων επταημέρου και ενδέκατη στον κόσμο.

avgi.gr