Κορωνοϊός / Στα Χανιά το πρώτο κρούσμα της Όμικρον

by/ 0 Comments / 0 View / 02/12/2021

Πρόκειται για Έλληνα που έφτασε στην Κρήτη από Νότια Αφρική καθώς είναι μόνιμος κάτοικος Γιοχάνεσμπουργκ – Στο «σκοτάδι» τα δεδομένα για τη μετάλλαξη
Στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον. Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά της Κρήτης. Πρόκειται για Έλληνα που έφτασε στην Κρήτη από τη Νότια Αφρική στις 26 Νοεμβρίου.

Υποβαλλόταν σε rapid test επί τρεις ημέρες, τα οποία έβγαιναν αρνητικά. Στις 29 Νοεμβρίου έκανε μοριακό τεστ και ήταν θετικό και ύποπτο για τη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία με νέο τεστ επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί.

Ο ασθενής έχει ήπια συμπτώματα ενώ έχει γίνει ιχνηλάτηση στις επαφές του και όλοι είναι υπό στενή παρακολούθηση, επεσήμανε ο Θεοκλής Ζαούτης πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Περισσότερα παραμένουν τα ερωτηματικά από τις απαντήσεις για την νέα μετάλλαξη Όμικρον σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, που συμμετείχε κι εκείνος στην ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχουν δεδομένα αυτή τη στιγμή, για την μεταδοτικότητα. Από αυτά που έχουμε είναι από τη Νότια Αφρική. «Υπάρχουν δεδομένα αλλά δείχνουν ότι δεν απέχει από τη Δέλτα» στη μεταδοτικότητα είπε ο Θεοκλής Ζαούτης.

Για τη νοσηρότητα είπε ότι «υπάρχουν κι εκεί πολλά κοινά. Η Αφρική λέει ότι είναι πιο ήπια τα συμπτώματα».

Αναφορικά με την επάρκεια των εμβολίων ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι «τα εμβόλια πολύ πιθανό να παρέχουν ανοσία αλλά δεν ξέρουμε το ποσοστό». Τέλος προέτρεψε όλους να εμβολιαστούν και με την Τρίτη δόση.

avgi.gr