Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Εμβολιαστείτε για να μην φτάσουμε τα 18.000 κρούσματα ημερησίως

by/ 0 Comments / 0 View / 12/07/2021

Μέχρι και 18.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως «βλέπει» ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης για τον Σεπτέμβριο, αν οι εμβολιασμοί παραμείνουν στο 53%

Για νέα έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι αν τον Σεπτέμβρη έχει εμβολιαστεί μόνο του 53% του πληθυσμού, τότε τα κρούσματα θα φτάσουν τα 18.000 ημερησίως, ενώ πρόσθεσε ότi αν οι εμβολιασμοί φτάσουν στο 65% του πληθυσμού, θα έχουμε πάλι μια δύσκολη περίοδο, αλλά όχι με 18.000 κρούσματα την ημέρα.

«Για να μειώσουμε τα κρούσματα μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός», υπογράμμισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι θα πρέπει να τηρούμε και τα μέτρα προστασίας και να γίνονται γίνονται self test για να προλάβουμε την μετάδοση.

Σημείωσε ακόμα ότι ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων είναι πολύ χαμηλός, ενώ όπως «η αύξηση στα λύματα είναι πάνω από 200% και ανεβαίνει και στη Θεσσαλονίκη».

«Αν θέλουμε να δράσουμε προληπτικά θα πρέπει να γνωρίζουμε την τάση πολύ νωρίς», τόνισε και απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός, είπε ότι θα πρέπει να είναι στους υγειονομικούς, σε χώρους φροντίδας ηλικιωμένων, στην εστίαση αλλά και στους εκπαιδευτικούς.

Alfavita