Κλείνουν όλα τα καταστήματα – Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κλείνουν όλα τα καταστήματα – Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό / 13 View / 16/03/2020

Νέα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση με το κλείσιμο καταστημάτων και την καραντίνα ταξιδιωτών από το εξωτερικό να είναι στο επίκεντρο.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελών, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του briefing των πολιτικών συντακτών νέα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της επέλασης του κορονοϊού.

Από την Τετάρτη, 18 Μαρτίου, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων, ενώ από το μέτρο αυτό εξαιρούνται σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, τράπεζες και οτιδήποτε σχετίζεται με τον εφοδιασμό της αγοράς.

Παράλληλα, η κ. Πελώνη ανακοίωσε ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ΄οίκον καραντίνα για 14 μέρες, ενώ απέρριψε ως «παραπληροφόρηση» τα σενάρια περί καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Επίσης, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι συντονιστικό ρόλο στην κρίση αυτή αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλίας, αλλά και πως καταργείται από αύριο και μέχρι τέλος Απριλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι στις 18.00 θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της εξάπλωσης της ασθένειας.