Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα σχολεία

by/ 0 Comments / 3 View / 04/02/2021

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν να κλείνουν οι σχολικές μονάδες λόγω εμφάνισης κρουσμάτων, στον απόηχο της κυβερνητικής ανευθυνότητας. Μέχρι χθες, 270 νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια παρέμειναν κλειστά σε όλη την επικράτεια. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως «το άνοιγμα των σχολείων κρύβεται πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων», όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής Αθ. Εξαδάκτυλος.

«Λουκέτο» σε περισσότερα από 250 σχολεία

Οι συνέπειες της κυβερνητικής εμμονής να ανοίξουν τα σχολεία με τους ίδιους όρους ήδη άρχισαν να γίνονται εμφανείς, με τις σχολικές μονάδες να κλείνουν σαν ντόμινο και τα κρούσματα να εκτοξεύονται με αμείωτη ένταση. Ο φόβος της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι διάχυτος. Μέχρι χθες, 270 γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία παρέμειναν κλειστά, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ενώ η λίστα συνεχώς αυξάνεται. Εκπαιδευτικοί και μαθητές συνυπάρχουν σε τάξεις ασφυκτικά γεμάτες, χωρίς καμία πρόβλεψη για αραίωση των τμημάτων. Σε ό,τι αφορά τα δωρεάν τεστ, για τα οποία η υπουργός Παιδείας μετακυλίει την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς, συνεχίζουν να γίνονται με το σταγονόμετρο, με τους εκπαιδευτικούς να καταγγέλλουν πως περιμένουν περισσότερες από δέκα ημέρες για να κλείσουν ραντεβού.

Νέα μέτρα προβλέπει ο Εξαδάκτυλος

«Ένας από τους λόγους εκτόξευσης των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες είναι το άνοιγμα των σχολείων», σύμφωνα με όσα είπε χθες, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί νέα μέτρα, κυρίως για «δραστηριότητες που έχουν πρόσφατα επανεκκινήσει». Ο ίδιος σημείωσε πως «αφού στις 11 Ιανουαρίου άνοιξαν τα σχολεία, στις 25 βλέπουμε αύξηση και την 1η Φεβρουαρίου προστίθεται και η κινητικότητα του εμπορίου».