Θεσσαλονίκη: Επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών – Αντιδρούν οι κλινικάρχες

by/ Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θεσσαλονίκη: Επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών – Αντιδρούν οι κλινικάρχες / 5 View / 20/11/2020

Την επίταξη δύο κλινικών θεραπευτηρίων και του προσωπικού τους, τα οποία τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Ποιες κλινικές αφορά και για πόσο διάστημα. Τι απαντά ο πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών.
Η αρνητική απάντηση των ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης στο τελεσίγραφο του Υπουργείου Υγείας για διάθεση κλινών ώστε να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας έφερε την επίταξη δύο ιδιωτικών θεραπευτηρίων, όπως είχε προειδοποιήσει το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται, πως η προειδοποίηση ανέφερε ότι το υπουργείο θα προβεί σε αναγκαστική επίταξη αν οι ιδιωτικές κλινικές δεν διέθεταν εθελοντικά 200 κλίνες, πράγμα που ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής, με την επίταξη δύο ιδιωτικών θεραπευτηρίων και του προσωπικού τους στη Θεσσαλονίκη, που πλέον τίθενται στη διάθεση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Πρόκειται για αναγκαστική δέσμευση προς χρήση από το ελληνικό Δημόσιο της “ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ ΓΡΗΓ. ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ Α.Ε.” που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη κα της “ΕUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”, για την κάλυψη της έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης δημόσιας υγείας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την έξαρση του κορονοϊού. Η απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της και για χρονικό διάστημα 15 ημερών.

News247